Όταν η 20χρονη Norma Jeane Dougherty πόζαρε το 1946 μπροστά στο φωτογραφικό φακό του Joseph Jasgur, κανείς δεν φανταζότανε πως 65 χρόνια μετά αυτές οι φωτογραφίες θα άξιζαν χιλιάδες ευρώ.

Η νεαρή Norma Jeane, αρκετά πριν μεταμορφωθεί στο διαχρονικό sex symbol με το ψευδώνυμο «Μarilyn Monroe», πόζαρε χαμογελαστή, φορώντας το μπικίνι της και ένα καρό πουκάμισο με τζιν, για τον 27χρονο τότε Joseph Jasgur.

H Μonroe μπήκε στο studio του φωτογράφου χωρίς καθόλου χρήματα και με την φιλοδοξία να γίνει κάποτε μοντέλο και να τον ξεπληρώσει τότε.
 
Όπως αναφέρει μάλιστα σε άρθρο του το Madame Figaro, με το συγκεκριμένο portfolio παρουσιάστηκε, άγνωστη ακόμα, στην πρώτη της οντισιόν για ταινία στην 20th Century Fox. Ο Jaspur, o οποίος έφυγε από τη ζωή το 2009, όταν βρέθηκε σε μεγάλη οικονομική ανάγκη πούλησε τις αυθεντικές φωτογραφίες και τα δικαιώματα τους σε κάποιον συλλέκτη.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε προσπαθώντας να πάρει πίσω τα πολυπόθητα αρνητικά.Η δημοπρασία θα γίνει το Δεκέμβριο από το Julien's Auctions και η τιμή εκκίνησης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή από τον οίκο δημοπρασιών.