Σε ηλικία 68 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο δικηγόρος Σπύρος Λιονάκης.

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια, οι συγγενείς αλλά και ο δικηγορικός κόσμος των Χανίων στην είδηση του θανάτου του γνωστού Χανιώτη δικηγόρου Σπύρου Λιονάκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Σπυρίδων Λιονάκης του Παναγιώτου και της Δέσποινας γεννήθηκε το 1951 στα Χανιά και είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

Ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ασκούσε μαχόμενη δικηγορία στα πολιτικά, ποινικά  και διοικητικά Δικαστήρια, όλων των βαθμίδων. Ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με το Ποινικό, το Αστικό και το Διοικητικό Δίκαιο και εξειδικεύτηκε σε θέματα Εκκλησιαστικού, Εμπραγμάτου, Οικογενειακού και Κληρονομικού Δικαίου, καθώς και σε υποθέσεις μισθωτικών διαφορών, τροχαίων ατυχημάτων κλπ.

Παράλληλα με τη Δικηγορία είχε αναπτύξει ποικίλη δραστηριότητα στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα των Χανίων.

Διετέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Καποδιστριακού Δήμου Ακρωτηρίου επί μία τετραετία (2002-2006).

Το έτος 2008, η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κ.Κ. Βαρθολομαίος, του απένειμε το οφφίκιο του Άρχοντος Νομοφύλακος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Το 2016 αναγορεύτηκε εταίρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”.

Είχε εκλεγεί επανειλημμένως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

Το ψήφισμα του δικηγορικού συλλόγου Χανίων:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με το άγγελμα του θανάτου του  συναδέλφου, Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω, έγκριτου μέλους του και διατελέσαντος επί έτη στο Διοικητικό Συμβούλιο, ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗ, συνήλθε σήμερα την 17/7/2019 και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να παρασταθεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία.
  • Να εκφωνήσουν επικήδειο λόγο οι εκ των συναδέλφων Δικηγόρων κ. Μιχαήλ Βεργανελάκης και Δημήτρης Ποντικάκης.
  • Να καταθέσει αντί στεφάνου χρηματικό ποσό σε ίδρυμα των Χανίων.