Δε θα υπάρχει εισιτήριο αλλά προαιρετική ενίσχυση υπέρ της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χανίων

Η θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων θα παρουσιάσει φέτος στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στις 26-27-28 Ιουλίου την «ΓΙΟΡΤΗ» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου, ή  Festen που το γνωρίσαμε μέσα από την βραβευμένη ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ.

Το 2004, ο Βρετανός Ντέιβιντ Έλντριτζ διασκεύασε το σενάριο της ταινίας για το θέατρο.

Πρόκειται για ένα αριστοτεχνικό εκρηκτικό ψυχολογικό θρίλερ, μια σκοτεινή γιορτή, που έχει ως κέντρο την οικογένεια και την κακοποίηση.

Δε θα υπάρχει εισιτήριο αλλά προαιρετική ενίσχυση υπέρ της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χανίων

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 17 ετών.

Προσοχή! Λόγω ιδιαίτερα αυξημένου ενδιαφέροντος για την παράσταση θα γίνονται κρατήσεις θέσεων στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρες 11.00  έως και 13.00 

Παραστάσεις:
26-27-28 Ιουλίου, ώρα 9:15μμ στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης 

Συνδιοργάνωση: Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χανίων, Δήμος Χανίων, ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Υποστήριξη: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ)

Λίγα λόγια για το έργο

Οι ψυχολόγοι λένε συχνά ότι το ιδανικότερο εργαστήριο παραγωγής βίας είναι η ίδια η οικογένεια. Πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες της αναπαράγεται ένας μηχανισμός ισοπέδωσης της ανθρώπινης προσωπικότητας, υποταγής σε μοντέλα στρεβλά, που γεννούν ανθρώπους με προβλήματα, που τα κουβαλούν μια ολόκληρη ζωή. 

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οικογενειακό μας θα μας μεταφέρει η φετινή παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, με την προσδοκία η προσπάθεια αυτή να ενισχύσει το σπουδαίο έργο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χανίων, παρουσιάζοντας τη θεατρική διασκευή του Ντέιβιντ Έλντριτζ «Η ΓΙΟΡΤΗ», βασισμένη στην ταινία & θεατρικό έργο “FESTEN” των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ & Μπο. Χρ. Χάνσεν, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου.

Πρόκειται για ένα αριστοτεχνικό εκρηκτικό ψυχολογικό θρίλερ, μια σκοτεινή γιορτή, που έχει ως κέντρο την οικογένεια και θα μπορούσε να θεωρηθεί μια σύγχρονη τραγωδία, καθώς διαταράσσει την επίπλαστη αρμονία, που για χρόνια επικρατεί σε πολλά σπίτια. Κρυμμένα μυστικά, που στην πραγματικότητα δεν συγκλονίζουν κανέναν. Ο καλοκουρδισμένος μεγαλοαστικός μηχανισμός αντιστέκεται. Η τραγωδία ξεδιπλώνεται στη γήινη διάστασή της, αφόρητη, πολυπρόσωπη, απογυμνωμένη από ωραιοποιήσεις ή μελοδραματικές κορόνες..

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr.