Ενημερώθηκε η αστυνομία και αναζητείται ο δράστης που έσπειρε το θάνατο σε τουλάχιστον έξι σημεία, δίπλα σε παιδική΄χαρά και γήπεδο

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η δηλητηρίαση ζώων με φόλες στα Χανιά, καθώς τα κρούσματα τέτοιων φονικών πρακτικών είναι σχεδόν καθημερινά, σε διάφορες περιοχές του νομού.

Η ευρηματικότητα δε των αγνώστων που δόλια παγιδεύουν δεσποζόμενα και μη ζώα, είναι αστείρευτη. Ένα τέτοιο περιστατικό κατεγράφη στην Κίσαμο και μάλιστε έχει σχηματιστεί και σχετική δικογραφία στο ΑΤ Κισάμου μετά από καταγγελία κατοίκου που είδε και περισυνέλλεξε φόλες με καρφίτσες και βίδες πάνω σε ωμό κρέας.

Ο νοσηρός νους που σκέφτηκε να "σπείρει τον θάνατο", παραμένει ασύλληπτος και φιλοζωικά σωματεία που ενημερώθηκαν για το συμβάν, έχουν θορυβηθεί και μαζί με την καταγγέλλουσα επισκέφτηκαν ξανά το ΑΤ σε μια  προσπάθεια να "πιέσουν" τις αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.


Η καταγγελία και η έκκληση για βοήθεια που έφτασε στην Φιλοζωική Ομοσπονδία Χανίων έχει ως εξής:

Καλημέρα σας. Χτες το απόγευμα πριν γυρίσω από την δουλειά, ο φίλος μου έβγαλε την σκυλίτσα μου βόλτα κοντά στην γειτονιά μας στην Κίσσαμο Χανίων. Η σκυλίτσα μύρισε κάτι και πήγε να το φάει ευτυχώς ο φίλος μου πρόλαβε και την τράβηξε και δεν πίστευε στα μάτια του. Ήταν 3 κομμάτια κρέατος γεμάτα βίδες και καρφίτσες. Γύρισε σπίτι και εκείνη την ώρα φτάνοντας και εγώ με ενημέρωσε και πήγαμε αμέσως στο σημείο καλώντας την αστυνομία που παρευρέθηκε αμέσως. Βγαλανε φωτογραφίες και είπαν μια καταγράψουν το συμβάν. Εμείς μαζέψαμε τις φολες της πήραμε σπίτι και τις καταστρέψαμε. Αμέσως  κοινοποίησα στο διαδίκτυο ότι στην περιοχή για άλλη μια φορά ριξανε φόλες. Πριν μια βδομάδα στο κέντρο της Κισσάμου είχα βρει σκύλο να σπαρταραει και να βγάζει αφρούς αλλά στην διαδρομή πριν το κτηνιατρείο πέθανε.. είναι η τρίτη φορά σε ένα μήνα που ρίχνουν φόλες. 

Λίγο αργότερα το ίδιο απόγευμα ήμουν στο δρόμο να πάω στην τοπική διαδικτυακή εφημερίδα να αναφερθεί και έκει το γεγονός.. περάσαμε από τον δρόμο που βρήκαμε τις πρώτες φόλες και 50 μέτρα πιο πέρα έξω από την παιδική χαρά βρήκαμε άλλο ένα κομμάτι κρέατος με καρφίτσες. Το περισυλλεξα με ένα άδειο κουτί (μαλακό) τσιγάρων και μια απόδειξη που βρήκα εκεί για να το σπρωξω μέσα στο πακέτο. Το δείγμα αυτό το κράτησα στο ντουλαπάκι από το μηχανάκι μου μιας και δεν μπορούσα να το καταστρέψω ακόμα.

Λίγο αργότερα στα σχόλια από την ανάρτηση μου κάποιος ανέφερε ότι μπορούν ίσως να βρεθούν αποτυπώματα πάνω στο δείγμα. Πήγα λοιπόν στην αστυνομία αλλά δυστυχώς είχε αλλάξει βάρδια και μου είπαν ότι πρέπει να πάω την επόμενη μέρα που θα είναι εκεί οι αστυφύλακες που κατέγραψαν και το συμβάν. Επίσης χωρίς καν να δουν το δείγμα είπαν ότι είναι αδύνατον να βρεθούν αποτυπώματα. Εγώ επέμεινα ότι μια προσπάθεια δεν θα βλάψει.

Σήμερα λοιπόν θα ξαναπάω στο τμήμα μαζί με άλλους φιλοζωους της περιοχής για να ζητήσουμε να γίνει έλεγχος αποτυπωμάτων. 

Παρακαλώ πολύ απαντήστε μου και συμβούλεψτε με τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Η κατάσταση είναι τραγική