Ο αμερικανικός όμιλος Πληροφορικής Apple ανακοίνωσε τον θάνατο του πρώην γενικού διευθυντή του Στιβ Τζομπς σε ηλικία 56 ετών, από καρκίνο του παγκρέατος.

\”Με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Στιβ Τζομπς πέθανε σήμερα\”, τονίζεται στην σύντομη ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου που εκδόθηκε χθες βράδυ. \”Ο λαμπρός χαρακτήρας, το πάθος και η ενέργεια του Στιβ ήταν η πηγή των αναρίθμητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας\”, επισημαίνει ο όμιλος της Καλιφόρνιας, Ο Τζομπς, εμβληματική προσωπικότητα της Silicon Valley, είχε συνιδρύσει την εταιρία το 1976 και υπήρξε ο εμπνευστής των υπολογιστών Macintosh, του iPod, του iphone και του iPad.

\"http://resources0.news.com.au/images/2011/10/06/1226160/288220-steve-jobs-death-apple-store-new-york.jpg\"

Μπιλ Γκέιτς: \”Ημασταν φίλοι για τη μισή μας ζωή. Ο Στιβ θα μού λείψει παρά πολύ\”

\"http://gugoo.gr/wp-content/uploads/2011/05/bill-gates-skype-microsoft.jpg\"Η επιρροή που είχε στον κόσμο ο Στιβ Τζομπς θα διαρκέσει ακόμη πολλές γενιές, δήλωσε \”συντετριμμένος\” ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

\”Ο Στιβ και εγώ συναντηθήκαμε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, ήμασταν συνεργάτες, ανταγωνιστές και φίλοι για τη μισή μας ζωή. Ο κόσμος βλέπει σπάνια ανθρώπους με τέτοια επιρροή όπως αυτή που είχε ο Στιβ. Τα αποτελέσματά της θα είναι αισθητά επί πολλές γενιές. Ο Στιβ θα μού λείψει παρά πολύ\”, είπε.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, το Δίκτυο κατακλύσθηκε από μηνύματα που τιμούν στο πρόσωπό του ένα οραματιστή, νεωτεριστή δημιουργό.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της Apple, το 20% των μηνυμάτων στο Twitter περιείχε τις λέξεις Steve Jobs , ενώ δεκάδες ομάδες σχηματίσθηκαν στο Facebook υπό τον τίτλο \”RIP\” (Αναπαύσου εν ειρήνη).

\”Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή\”, δηλώνει ο πρόεδρος Ομπάμα

\"http://www.pollsb.com/photos/o/88844-obama_facts.jpg\"Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στον \”οραματιστή\” Στιβ Τζομπς, \”έναν από τους μεγαλύτερους αμερικανούς πρωτοπόρους\” όπως τον χαρακτήρισε εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο του πρώην διευθυντή και συνιδρυτή της Αpple.

\”Η Μισέλ και εγώ έχουμε λυπηθεί ιδιαίτερα με την ανακοίνωση του θανάτου του Στιβ Τζομπς. Ο Στιβ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς πρωτοπόρους, αρκετά γενναίος για να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός για να πιστεύει ότι μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος για να το κάνει πράξη\”, δήλωσε ο Ομπάμα.

\”Ο Στιβ αρεσκόταν να λέει ότι ζούσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Και επειδή αυτό έκανε, άλλαξε τη ζωή μας, επανακαθόρισε ολόκληρους οικονομικούς τομείς και κατόρθωσε ένα από τα πιο σπάνια επιτεύγματα στην ανθρώπινη ιστορία: άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας βλέπει τον κόσμο\”, πρόσθεσε ο Ομπάμα.

\”Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή. Και δεν υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στην επιτυχία του Στιβ από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου έμαθε τον θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε. Η σκέψη της Μισέλ και η δική μου είναι στη γυναίκα του Λορίν, την οικογένειά του και όλους όσοι τον αγαπούσαν\”, καταλήγει η ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook