Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, γιορτή του δεκαπενταύγουστου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου, απογευματινή, κυκλική πεζοπορία στην περιοχή της Ελούντας. 

Θα περπατήσουμε στην χερσόνησο της ‘Κολοκύθας’ και από το ψηλότερο σημείο, την κορυφή του λόφου “Λούτρα”, θα απολαύσουμε το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου.

Η διαδρομή μας προς την παραλία της ‘Κολοκύθας’ ξεκινά από την τοποθεσία ΄Πορος’. Από τους ‘Μύλους’ θα περπατήσουμε αρχικά σε αγροτικό δρόμο μέχρι το μικρό ξωκλήσι του Αγίου Λουκά. Στη συνέχεια (ανάλογα με τη διάθεση της ομάδας και τον διαθέσιμο χρόνο) θα περπατήσουμε από μονοπάτι κοντά στη θάλασσα μέχρι τον ΄Αγιο Φωκά. Κατόπιν θα ανηφορίσουμε προς το ψηλότερο σημείο της περιοχής, προς την κορυφή του λόφου”Λούτρα”  όπου θα περιμένουμε το ολόγιομο φεγγάρι να ανατείλει, στις 20:23. Απολαμβάνουμε την μοναδική θέα προς τον κόλπο της Ελούντας, που στο φως της σελήνης είναι μαγευτικός. Επιστρέφουμε στην αφετηρία από την ίδια διαδρομή.

΄Οσοι συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν πέρα από τα συνηθισμένα (ορειβατικά μποτάκια ή παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία, μπαστούνι ορειβασίας, σακίδιο, νερό, καπέλο, σνακ) και φακό.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 δίπλα στο S/M Βασιλόπουλου), στις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης

ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κλώντζας Λεωνίδας (τηλ. 6944782507)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 2 περίπου ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, βίντεο με την πανσέληνο στο blog του Συλλόγου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook