Πιστοί ακολουθούν την λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Χαρακιανής κατά μήκος του ΒΟΑΚ, με τη συνοδειά αστυνομικής δύναμης λίγο πριν το “Πάσχα του Αυγούστου”

Ξεκίνησε χθες ο τριήμερος εορτασμός της Παναγίας της Χαρακιανής και ολοκληρώνεται την μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας στις 15 Αυγούστου, μέρα της Παναγίας.

Στη καθιερωμένη τελετή, πραγματοποιήθηκε μεταφορά της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλί στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Χαρακιανής Μυλοποτάμου, όπου θα παραμείνει κατά το διήμερο του πανηγυρικού εορτασμού της μεγάλης Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Δεκάδες πιστοί, μεταξύ των οποιίων αρκετοί νέοι και νέες, συμμετείχαν στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας, κατά  μήκος του ΒΟΑΚ, για μια απόσταση περίπου 5 χλμ, ενω η περιφορά της εικόνας έγινε με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Δείτε βίντεο

Τριάντα οχτώ χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο η Παναγιά του Χάρακα είναι το προσκύνημα του Μυλοποτάμου. Η εικόνα της Παναγιάς της Χαρακιανής για τους πιστούς θεωρείται θαυματουργή και πολλοί πιστοί φτάνουν κάθε χρόνο για το προσκύνημα με τα πόδια από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τα γύρω χωριά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook