Μια λωρίδα θάλασσας ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια

Στο βορειοανατολικό τμήμα της χερσονήσου του Ακρωτηρίου στα Χανιά και σε απόσταση μόλις 22 χλμ. από την όμορφη πόλη της Κρήτης κρύβεται μια… «καταραμένη» παραλία.

Ο λόγος για τον μικρό κόλπο Σεϊτάν Λιμάνια, στην ομώνυμη περιοχή του νομού. Γνωστή και ως παραλία του Στεφάνου, η ευρύτερη έννοια της ονομασίας της σημαίνει «καταραμένα λιμάνια», κατάλοιπο από την ονομασία της περιοχής επί Τουρκοκρατίας. Ο λόγος; Το γεγονός ότι τόσο τα νερά, όσο και τα ρεύματα στην περιοχή θεωρούντο αρκετά επικίνδυνα.

Ένα άγριο τοπίο με κάθετους και απόκρημνους βράχους «σκίζεται» από μια στενόμακρη και μικρή λωρίδα θάλασσας με βαθυγάλανα νερά, δημιουργώντας εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους.

Η εικόνα, μάλιστα, που θα αντικρίσετε μόλις φτάσετε στον προορισμό σας και τον παρατηρήσετε αφ’ υψηλού, μόνο παραδεισένια μπορεί να χαρακτηριστεί, με τις λωρίδες της θάλασσας να εισχωρούν ανάμεσα στα τραχιά και επιβλητικά βράχια του Ακρωτηρίου.

Με καταγάλανα νερά και λευκή άμμο και χαλικάκι, η μικρή ακρογιαλιά θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας. Για να την προσεγγίσετε, πρέπει να έχετε στο νου σας ότι θα χρειαστεί να περπατήσετε σε κατηφορικό και απότομο μονοπάτι για περίπου 10 λεπτά, αφήνοντας το αυτοκίνητο κοντά στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα πριν φτάσετε στην παραλία, καθώς δεν είναι οργανωμένη και δεν θα βρείτε καμία από τις ανέσεις που ίσως αναζητάτε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook