Στα… πράσα συνελήφθησαν δυο διαρρήκτες που είχαν σκαρφαλώσει, με τη χρήση ειδικών ιμάντων, σε κατοικία στη Βουλιαγμένη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαρρήκτες -τα ξημερώματα της Κυριακής- αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι του σπιτιού με ειδικό ιμάντα πρόσδεσης και είχαν ανοίξει τη μπαλκονόπορτα. Παρά ταύτα, περίοικοι αντιλήφθηκαν τις κινήσεις τους και ειδοποίησαν την Αμεση Δράση για τη διάρρηξη.

Σε λίγη ώρα, στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, μαζί με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι «μπούκαραν» στο διαμέρισμα και ακινητοποίησαν τους διαρρήκτες.

Κατηγορούνται για έξι περιπτώσεις οι διαρρήκτες – «σπάιντερμεν»
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ο ιμάντας πρόσδεσης, γάντια, φακός και ένα κινητό τηλέφωνο. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δυο διαρρήκτες, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, επέλεγαν σπίτι στα νότια προάστια από τα οποία έλειπαν οι ένοικοι. Τότε με τη χρήση των ειδικών ιμάντων σκαρφάλωναν στα μπαλκόνια και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών καθώς και δυο απόπειρες διάρρηξης στις περιοχές Βούλας, Βουλιαγμένης και Αργυρούπολης.

Οι ιμάντες και τα εργαλεία των… «σπάιντερμεν»:

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook