Το έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης που τίθεται σε εφαρμογή στην Κρήτη μετά από συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Λ. Οικονόμου – Ο χάρτης των θανατηφόρων τροχαίων στον ΒΟΑΚ το πρώτο επτάμηνο του 2019

Το πρόβλημα της σοβαρής αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη, με αποτέλεσμα την αύξηση των θανάτων στην άσφαλτο κατά 47% σε σχέση με πέρυσι, συζητήθηκε στην σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα στοιχεία για την Κρήτη, ειδικά για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά αφού το 2018 είχαν χάσει τη ζωή τους 22 άνθρωποι σε τροχαία, ενώ το πρώτο 7μηνο του 2019 οι νεκροί από τροχαία έχουν ανέλθει σε 34. Ως αιτίες επισημάνθηκαν, η χρήση αλκοόλ, η μη χρήση ζώνης-κράνους, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση Κανόνων Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε η εφαρμογή του έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου που ήδη έχει ξεκινήσει η Τροχαία Κρήτης. Την Δευτέρα βγήκαν στους δρόμους του νησιού 45 συνεργεία και σε 1317 ελέγχους κατέγραψαν: 151 παραβάσεις για μη χρήση κράνους, 87 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 9 για κατανάλωση αλκοόλ, 333 παραβάσεις διαφόρων ειδών.

Τα μέτρα της κυβέρνησης

Το Έκτακτο Σχέδιο προβλέπει:

  • Μεγαλύτερη παρουσία της Αστυνομίας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα (Δευτέρες και Σαββατοκύριακα σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία)
  • Επίδειξη μηδενικής ανοχής στην παραβατικότητα, δίχως χαριστικές ρυθμίσεις
  • Δρομολόγηση ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης Κρήτης με 50 άτομα που θα τεθούν στην υπηρεσία της Τροχαίας.
  • Ειδικές διαλέξεις στα σχολεία για την οδική συμπεριφορά.
  • Ενημερωτική καμπάνια στα τοπικά μέσα.
  • Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εξετάσει την τοποθέτηση ειδικών διαχωριστικών στα πιο επικίνδυνα σημεία του βόρειου οδικού δικτύου.

Ο χάρτης των θανατηφόρων τροχαίων στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης το πρώτο επτάμηνο του 2019:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook