Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ψήφισε υπέρ της ονοματοδοσίας του κέντρου υγείας αστικού τύπου και νυν ΤΟΜΥ Χανίων, σε “Μανώλη Σκουλάκη”

Πρόκειται για ένα έργο που φέρει τη σφραγίδα του Μανώλη Σκουλάκη και παράλληλα περικλείει όλες τις ιδιότητές του εκλιπόντος και αυτή του υπουργού υγείας, και αυτή του δημάρχου και αυτή του γιατρού. Αυτός είναι και ο λόγος που, σε συμφωνία και με την επιθυμία της οικογένειας, το δημοτικό συμβούλιο Χανίων αποφάσισε να δώσει το όνομα του Μανώλη Σκουλάκη στο κέντρο υγείας αστικού τύπου που στεγάζει σήμερα τη ΤΟΜΥ Χανίων. 

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ψήφισε την ονοματοδοσία του χώρου σε Μανώλη Σκουλάκη και την τοποθέτηση σχετικής πλακέτας στον αύλειο χώρο με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δημάρχου, ο εκλιπών είχε πάρει την πρωτοβουλία για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου και την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου.

Η απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο ελήφθη ωστόσο υάρχει μια διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί καθώς ο χώρος είναι παραχωρημένος για 20 χρόνια οπότε τυπικά η πρόταση πρέπει να πάει στο υπουργείο πρώτα για να εκδοθεί και το ανάλογο ΦΕΚ.

Αύριο στις 12.00 το Δ.Σ θα τοποθετήσει μαζί με την οικογένεια τη σχετική πλακέτα στον αύλειο χώρο του ΤΟΜΥ Χανίων.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου η κα Νάνσυ Αγγελάκη πρότεινε στο σώμα να δοθεί το όνομα του Μ. Σκουλάκη και στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων καθώς με δικές του ενέργειες παραχωρήθηκε στον δήμο Χανίων χωρίς αντάλλαγμα. Ωστόσο από συμβούλους εκφράστηκε η άποψη ότι μια τέτοια πρόταση θα πρέπει να εξεταστεί και να συζητηθεί αυτή σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook