Γνωρίζετε το sugaring,την τεχνική αποτρίχωσης; Πρόκειται για μια πανάρχαια μέθοδο αποτρίχωσης, που έχει τις ρίζες της 2000 χρόνια πριν, στην αρχαία Αίγυπτο.

Πριν το sugaring καλό είναι να έχετε απολεπίσει την επιδερμίδα σας, ώστε να ανοίξουν οι πόροι και να είναι ευκολότερη η αφαίρεση των τριχών. Μόλις τελειώσετε, απλώστε μια body cream με γαλακτικό οξύ, ειδικά για την περιοχή των ποδιών, ώστε να διατηρηθεί η απαλότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η συνταγή…

Υλικά:

   – 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
   – 3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  –  1 κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε την πάστα ζάχαρης, ψήστε τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά μέχρις ότου η ζάχαρη να καραμελώσει και στη συνέχεια αφήστε την να κρυώσει. Έπειτα, για να τη χρησιμοποιήσετε, εφαρμόστε την με ένα ξύλινο στικ στο σημείο που θέλετε να αποτριχώσετε και προς την κατεύθυνση της τρίχας. Κατόπιν, αφού την αφήσετε κάποια ώρα να σταθεροποιηθεί, τραβήξτε πολύ γρήγορα και αποφασιστικά προς την αντίθετη κατεύθυνση και τελειώσατε.

Εναλλακτικά, εάν θέλετε να διευκολυνθείτε και να μη λερωθείτε καθόλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταινία αποτρίχωσης, το οποίο θα κολλήσετε πάνω στην πάστα ζάχαρης και θα το τραβήξετε επίσης γρήγορα μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στα υπόλοιπα σημεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook