Θα καλύψει το 10% των αναγκών της Κρήτης – Η κατασκευή θα δημιουργήσει 500 θέσεις εργασίας

Τη δημιουργία νέου ηλιοθερμικού έργου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τεχνολογία άλατος στην Κρήτη ανακοίνωσε από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στην επόμενη διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων θα εγκριθεί ένα νέο ηλιοθερμικό έργο παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με τεχνολογία ρευστού άλατος στην Κρήτη.

Πρόκειται για μία πράσινη επένδυση ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ που θα καλύψει μόνη της σχεδόν το 10% των αναγκών της Κρήτης και θα προσφέρει 500 θέσεις εργασίας στο νησί κατά την κατασκευή της.

Η χώρα πρέπει να μπει σταθερά στο δρόμο της απεξάρτησης από τον άνθρακα, να κερδίσει το χαμένο έδαφος στην αξιοποίηση ήπιων μορφών ενέργειας στις οποίες διαθέτει τόσο σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα. Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στο σύνολο της παραγόμενης ενέργειας μεσοπρόθεσμα μπορεί να φτάσει το 35% έναντι του 31% που έχει αρχικά προβλεφθεί και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το νέο ηλιοθερμικό έργο στην Κρήτη.

Επίσης, ανέφερε ότι δρομολογούνται ταχύτατα οι διασυνδέσεις της ηπειρωτικής Ελλάδας με τις Κυκλάδες και την Κρήτη και των Δωδεκανήσων με την Κρήτη. 

Στο ίδιο πλαίσιο ανήκει και η επιτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων των επενδύσεων με τη θέσπιση νέων ρυθμιστικών όρων. Έτσι μέσα στο επόμενο τρίμηνο, τόνισε ο πρωθυπουργος, ελπίζουμε ότι θα έχουν διεκπεραιωθεί εκκρεμμότητες που αφορούν 23 επενδυτικά σχέδια που έμεναν στα συρτάρια.

Δείτε τις ανακοινώσεις που έκανε για φοροελαφρύνσεις και επενδύσεις και προσλήψεις

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook