Ο “ζωντανός” χαιρετισμός του δημάρχου Χανίων στα πρωτάκια και η ανακοίνωση για μια ξεχωριστή πρωτοβουλία του δήμου στα σχολεία

“Πρώτο κουδούνι” σήμερα στα σχολεία και στα Χανιά η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με κενά αλλά και με δεσμεύσεις για προγράμματα που θα υλοποιηθούν σε σχολεία του δήμου με στόχο τη διασύνδεση του πολιτισμού με την παιδεία και την εκπαίδευση.

Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαιδευσης, σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Μηλιαράκης υπάρχουν βασικές ελλείψεις κυρίως στα ολοήμερα αλλά και στα ειδικά σχολεία όπου η σχολική χρονιά φαίνεται οτι ξεκινά με προβλήματα για τα οποία θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν.

Στον αντίποδα αυτού του κλίματος, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, ανακοινωθούν από το δήμο Χανίων καινοτόμα προγράμματα που θα υλοποιηθούν για πρώτη φορά σε σχολεία του δήμου με στόχο την διασύνδεση της εκπαίδευσης με τον πολιτισμό, ένας στόχος που είχε άλλωστε τοποθετηθεί ψηλά από την εκλεγείσα δημοτική αρχή, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά όπως φαίνεται.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, από το 18ο δημοτικό σχολείο Χανίων όπου παρευρέθη στον καθιερωμένο αγιασμό του σχολείου, πραγματοποιώντας έναν όχι τόσο… “καθιερωμένο” χαιρετισμό.

Ο κ. Σημανδηράκης, ευδιάθετος και χωρίς να χρησιμοποιεί ξύλινο λόγο αλλά μιλώντας “τη γλώσσα των παιδιών”, απευθύνθηκε στους μαθητές που μετά την ανεμελιά του καλοκαιριού, μπαίνουν και πάλι στο πρόγραμμα του σχολείου που σημαίνει πρωινό ξύπνημα και πολύωρο μάθημα.

Όπως τους είπε όμως ο δήμαρχος Χανίων, σχολείο σημαίνει επίσης, παρέες, φίλοι, παιχνίδι, εκδρομές, σημαίνει “περνάμε καλά” ενώ κάλεσε τους μεγαλύτερους μαθητές να δώσουν ένα ζεστό χειροκρότημα στα “πρωτάκια” που πρώτη φορά περνούν την πόρτα του σχολείου και εισέρχονται σε ένα άγνωστο περιβάλλον για αυτά.

Δείτε τον ευχάριστο χαιρετισμό του δημάρχου Χανίων στον αγιασμό του σχολείου

Ο δήμαρχος Χανίων επεσήμανε οτι γονείς, εκπαιδευτικοί και δήμος, ο καθένας με τον δικό του ρόλο και συνεισφορά θα εργαστούν ώστε τα παιδιά να λάβουν αυτό που ονομάζουμε “παιδεία” και δεσμεύτηκε οτι ο δήμος θα μεριμνήσει τόσο στο κομμάτι των υποδομών – που τα προηγούμενα χρόνια έγιναν σοβαρές επεσήμανε προσπάθειες” όσο και στο κομμάτι πρωτοβουλιών για την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων, που θα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία στους μαθητές

Σύντομο χαιρετισμό σε μαθητές, γονείς και δασκάλους απηύθυνε επίσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Νίκος Βουρλάκης και ο διοικητής της Τροχαίας Χανίων κ. Γιάννης Βλαχάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook