Οι δυνάμεις ασφάλειας εντόπισαν τις τελευταίες λίγες ώρες 32 πτώματα σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από το λιμάνι της Βέρακρουζ, στο ανατολικό Μεξικό, περίπου 20 μέρες αφότου άλλα συνολικά 35 πτώματα είχαν όλα μαζί βρεθεί σε μικρή απόσταση από το πολυσύχναστο λιμάνι στον Ατλαντικό, στην τοποθεσία Μπόκα ντελ Ρίο.

Από τα 32 πτώματα που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες, τα 20 ήταν στο εσωτερικό μιας εγκαταλειμένης κατοικίας και η σχετική πληροφορία δόθηκε απο την αντικατασκοπία του πολεμικού ναυτικού.

Από τα τέλη του 2006, οπότε η μεξικάνικη κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στους λαθρέμπορους ναρκωτικών, έως σήμερα, περισσότεροι απο 44.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μεξικό.

Οι απώλειες τόσων ανθρώπων έχουν μειώσει την απήχηση που έχει η συντηρητική κυβέρνηση του προέδρου Φελίπε Καλντερόν, την ώρα μάλιστα που θα εκλεγεί τον Ιούλιο του 2012 ο νεος ανώτατος άρχων του Μεξικού.

«Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν αναμετρηθήκαμε με τους λαθρεμπόρους των ναρκωτικών την ώρα που θα έπρεπε να είχαμε πράξει τούτο» όνισε σε σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος Καλντερόν.

Πόλεμος μεταξύ συμμοριών

Την ευθύνη για τα 35 πτώματα στην τοποθεσία Μπόκα ντελ Ρίο είχαν αναλάβει οι «Φονιάδες Ζέτας» (Mata Zetas), εξηγώντας ότι στο στόχαστρό τους είναι μια από τις ισχυρότερες ανταγωνιστικές συμμορίες λαθρεμπόρων ναρκωτικών του Μεξικού, οι Ζέτας, που ανέλαβαν πρώτη φορά δράση στη γειτονική με τη Βέρακρουζ πολιτεία Ταμαουλίπας και σήμερα δρουν κοντά στο πολυσύχναστο λιμάνι κάτω από την προστασία παραστρατιωτικών ομάδων. Περίπου 4.000 στρατιωτικοί καταδιώκουν τους Ζέτας.

Σύμφωνα με τα μεξικανικά MME, οι «Φονιάδες Ζέτας έχουν στο ενεργητικό τους πολλές απαγωγές». Σήμερα η στρατιωτική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη οκτών μελών των «Φονιάδων Ζέτας» στην περιοχή του λιμανιού Βέρακρουζ.

Οι οκτώ συλληφθέντες παρουσιάστηκαν στους εκπρόσωπους των μμε ως μέλη της συμμορίας ναρκωτικών «Νεα Γενιά», της περιοχής Χαλίσκο, με την πληροφορία ότι υπέδειξαν στις διωκτικές αρχές τρεις εγκαταλειμένες κατοικίες, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκονταν πτώματα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο ηγέτης των «Φονιάδων Ζέτας», Αλφρέδο Καρμόνα, ή «el Capi».

Δόθηκε, επίσης, η πληροφορία ότι στους «Φονιάδες Ζέτας» συγκαταλέγονται και απόστρατοι που έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook