Θα συνεχίσουν να μάχονται μέχρι να φύγουν όλες οι ξένες δυνάμεις από το Αφγανιστάν, προειδοποίησαν με ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την εισβολή των Αμερικανών στη χώρα.

Ο αγώνας της οργάνωσης «ακόμη και με λιγοστά όπλα και εξοπλισμό… υποχρέωσε τις δυνάμεις κατοχής, που σκόπευαν να μείνουν για πάντα, να επανεξετάσουν τη θέση τους» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι και οι δυτικοί σύμμαχοί του συμφώνησαν να φύγουν όλες οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν ως το τέλος του 2014, αλλά η Δύση δεσμεύθηκε να συνεχίσει να παρέχει στη χώρα οικονομική βοήθεια και εκπαίδευση στις δυνάμεις ασφαλείας.

Η βία στο Αφγανιστάν έχει εξαπλωθεί στα άλλοτε ειρηνικά βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας, με τους αντάρτες να έχουν επιδοθεί σε μια σειρά δολοφονιών σημαντικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός πρώην προέδρου.

«Με την έλευση δέκα χρόνων υπερήφανης τζιχάντ από τον αφγανικό λαό κατά των εισβολέων, πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι η θεία νίκη είναι μαζί μας» αναφέρει η ανακοίνωση των Ταλιμπάν. Και καταλήγει: «Αν κρατηθούμε γερά από το σχοινί του Αλλάχ και αποφύγουμε την ανειλικρίνεια, τη διχόνοια, την υποκρισία και άλλες ασθένειες, τότε με τη βοήθεια του Αλλάχ, ο εχθρός μας θα αναγκαστεί να φύγει εντελώς από τη χώρα».

Στη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 11.000 πολίτες. Αν και οι Ταλιμπάν ευθύνονται για το 80% αυτών των θανάτων, πολλοί Αφγανοί βλέπουν τη ρίζα του κακού στην παρουσία των ξένων δυνάμεων στη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook