Στο παρκινγκ της Ρεγγίνας θα διαμορφωθεί οργανωμένος χώρος στάθμευσης των λεωφορείων

Την πρώτη αναμέτρηση με ζητήματα της καθημερινότητας στα Χανιά, όπως είναι αυτό του κυκλοφοριακού προβλήματος φαίνεται οτι δίνει ο δήμος Χανίων, ανακοινώντας σήμερα την απόφαση που ελήφθη, έπειτα από συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, για οριστική μεταφορά της στάσης των λεωφορείων, απέναντι από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο στην Ρεγγίνα.

Όπως ανέφερε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετά από κάποιες παρεμβάσεις που θα γίνουν ώστε να ετοιμαστεί ο χώρος στον οποίο θα σταθμεύουν τα λεωφορεία, δεν αποκλείεται στα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά.

Στο σημείο που στάθμευαν μέχρι σήμερα τα λεωφορεία, απέναντι από το ΕΒΕΧ, πλησίον της Δημοτικής Αγοράς, γίνονταν κατάχρηση του χώρου από τα τουριστικά λεωφορερία, αφού προβλέπονταν να πραγματοποιούν στάσεις και όχι στάθμευση των οχημάτων, με αποτέλεσμα εκτός από το κυκλοφοριακό πρόβλημα να υποβαθμίζεται αισθητικά η εικόνα του κέντρου των Χανίων, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τους διερχόμενους, τόνισε ο κ. Σημανδηράκης.

Έπειτα από δύο συναντήσεις με εκπροσώπους των τουριστικών λεωφορείων, έγινε αποδεκτή η βάση της πρότασης του δήμου Χανίων για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο πάρκινγκ της Ρεγγίνα, στο οποίο τις επόμενες ημέρες, συνεργεία του δήμου Χανίων, θα προβούν σε παρεμβάσεις ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος για να ανταποκριθεί στη νέα του λειτουργία.

Η παρέμβαση αυτή, όπως τόνισε ο κ. Σημανδηράκης θα γίνει με ένα οργανωμένο τρόπο, παρέχοντάς τους επαγγελματίες τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχει ένα πάρκινγκ όπως είναι οι τουαλέτες σε έναν γενικά ευπρεπή χώρο, με ένα σύστημα αυτόματης εισόδου και εξόδου με αντίτιμο που θα καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι.

Ο δήμαρχος Χανίων τόνισε οτι η απόφαση αυτή εντάσσεται στην λογική αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργούσε η λειτουργία των χώρων στάθμευσης σε κεντρικό σημείο της πόλης των Χανίων και ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη των επιχειρηματιών, δίνοντας με ένα οργανωμένο τρόπο τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του τουρισμού να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να ανακουφίσουν τελικά και την πόλη από τον κυκλοφοριακό φόρτο που υπάρχει.

Η απόφαση αυτή,  σε συνδυασμό με το σχέδιο για την απομάκρυνση όλων των αφετηριών από το κέντρο της πόλης που έχει προαναγγείλει ο δήμος Χανίων, σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ, αποτελεί την πρώτη απάντηση της νέας δημοτικής αρχής σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί ντόπιους και επισκέπτες.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο το πρωί στην οδό Κύπρου στην Ρεγγίνα

Την ίδια ώρα όμως, η προσωρινή λύση της στάσης των λεωφορείων στην οδό Κύπρου στην Ρεγγίνα, επί της ουσίας έχει μεταφέρει το πρόβλημα στο σημείο, καθώς καθημερινά το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργείται, ειδικά το πρωί, σε ώρες αιχμής είναι τεράστιο.

Αναγνώστης του Flashnews.gr μας ανέφερε οτι για περίπου δύο ώρες το πρωί επικρατούσε το αδιαχώρητο στην Κύπρου.

Ο δήμος Χανίων καλείται λοιπόν, όχι μόνο να βρει τη βέλτιση λύση αλλά και να την υλοποιήσει άμεσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook