Ευχάριστα νέα για τους οπαδούς των Beatles, το Strawbery Field ανοίγει τις πύλες του στο κοινό

Το κέντρο φιλοξενίας παιδιών του Στρατού της Σωτηρίας, στο Λίβερπουλ, κοντά στο σπίτι που πέρασε τα παιδικά του χρόνια Τζον Λένον, το οποίο ήταν και η πηγή έμπνευσης για μια από τις μεγάλες επιτυχίες των Beatles, «Strawbery Fields Forever», από το περασμένο Σάββατο (14/09) άρχισε να υποδέχεται επισκέπτες για πρώτη φορά.

Για δεκαετίες, μια περίμετρος από τούβλα και μια κόκκινη μεταλλική πόρτα απαγόρευαν την είσοδο. Εδώ και λίγες μέρες, ωστόσο, οι πύλες άνοιξαν και το κτίριο έγινε μια από τις ατραξιόν στο μεγάλο λιμάνι του αγγλικού Βορρά.

«Κάθε επισκέπτης θα εισέλθει σε έναν κόσμο όπου "τίποτα δεν είναι πραγματικό", βυθιζόμενος στην εποχή του 1860 όταν το Strawbery Field ξεκίνησε ως βικτωριανή κατοικία πριν μετατραπεί από τον Στρατό της Σωτηρίας σε ασφαλές καταφύγιο, σπίτι για ορισμένους από τους κοινωνικά ευάλωτους νέους του Λίβερπουλ», σημειώνεται στον ιστότοπο.

«Οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν, μέσω αρχειακών ταινιών, φωτογραφιών και χρονολογίων, τον κόσμο όπου ο Τζον Λένον έπαιξε ως παιδάκι και το τι συνέβαινε πίσω από τη φημισμένη κόκκινη πύλη», προστίθεται, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο Τζον Λένον βρήκε καταφύγιο εδώ όταν ήταν παιδί, κι αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε να προσφέρουμε ανοίγοντας για τα καλά τις πύλες του Strawbery Field» δήλωσε, στο CNN, ο αξιωματούχος του Στρατού της Σωτηρίας, Άντονι Κότεριλ.

«Εντυπωσιάστηκα πραγματικά με το όραμα του Στρατού της Σωτηρίας και τώρα υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για να γίνει μια πραγματική αλλαγή στις ζωές των νεαρών που θα μεγαλώσουν στα πολύτιμα χώματα του Strawbery Field» τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η αδελφή του Τζον Λένον, η Τζούλια Μπερντ.

Πηγή: newsbeast.gr