Με τα μέτρα της κυβέρνησης για «καθαρά» αυτοκίνητα

«Αν δοθούν κίνητρα, σίγουρα ένα μεγάλο μέρος του γερασμένου στόλου μπορεί να αντικατασταθεί», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Ευρυπίδη Κωνσταντινίδη

«Όταν μιλάμε για μειώσεις φόρων, σίγουρα είναι θετικό, γιατί θα μειώσει τις τιμές των αυτονοήτων και θα αυξήσει τις πωλήσεις», είπε στον «Θέμα 104,6», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Ευρυπίδης Κωνσταντινίδης, σχολιάζοντας τα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης για «καθαρά» αυτοκίνητα.

Όπως είπε «στόχος είναι τα υβριδικά αυτοκίνητα, δεν είναι εύκολο βέβαια αυτό να γίνει από τη μια μέρα την άλλη. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι βέβαια πολύ ακριβά. Αν δοθούν κίνητρα, σίγουρα ένα μεγάλο μέρος του γερασμένου στόλου μπορεί να αντικατασταθεί. Στόχος είναι η ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων στην Ελλάδα».

«Η χώρα μας είναι από τις λίγες που υπάρχει αυξητική τάση πανευρωπαϊκά στην αγορά αυτοκινήτων. Στις 125 χιλιάδες αναμένεται να φτάσουν φέτος οι πωλήσεις στην Ελλάδα. Είναι μια ανοδική τάση και αν γίνουν αυτά που σχεδιάζονται θα ανέβουν ακόμα περισσότερο», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Ευρυπίδης Κωνσταντινίδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook