Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση του θα συμμετέχει στην Γενική Απεργία που έχει αποφασιστεί για αύριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“H απεργία προκηρύχτηκε ενάντια στο «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» που φέρνει στη βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο νέος νόμος είναι κατά παραγγελία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των ξενοδόχων. Έρχεται σε συνέχεια του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο ΣΕΒ λέει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υλοποίησε το 60% των αιτημάτων τους.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας φορτώσουν στην πλάτη την «ανάπτυξή» τους, δίνουν τα πάντα στους επιχειρηματικούς ομίλους για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη τους.

Πιο συγκεκριμένα ο νέος νόμος μεταξύ άλλων προβλέπει:

• Την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων στην πράξη. Για την όποια επέκτασή τους, προστίθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.

• Την υπερίσχυση των Τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων έναντι των κλαδικών. Αυτό θα επιφέρει, ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη απαράδεκτα χαμηλών μισθών.

• Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής.

Τη θέσπιση “ηλεκτρονικού μητρώου”. Έτσι προσπαθούν να περάσουν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό έλεγχο στη λειτουργία και τη δράση των σωματείων.

Την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να καταργήσουν τις συλλογικές, ζωντανές συζητήσεις, να αποκόψουν τους δεσμούς των εργαζομένων, να αποτρέψουν τις ζυμώσεις που αναπτύσσονται στις γενικές συνελεύσεις και να επιδιώξουν η λήψη της απόφασης για απεργία, να παίρνεται από τα τσιράκια της εργοδοσίας ή της διοίκησης. Προσπαθούν να αφαιρέσουν το δικαίωμα των εργαζομένων να επεξεργάζονται συλλογικά τα αιτήματά τους, τις μορφές της πάλης τους, να οργανώνουν τις απεργίες.

Την επιβολή της ρύθμισης του 50% + 1, για την απαρτία των γενικών συνελεύσεων. Έρχεται σε συνέχεια της αντιαπεργιακής ρύθμισης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Με απόφαση του υπουργού θα ρυθμιστεί εάν το ποσοστό αυτό είναι επί του συνόλου των εργαζομένων ή των μελών του σωματείου. Ξεδιάντροπα αποσιωπούν το γεγονός ότι η ίδια η κυβέρνηση είναι μειοψηφία επί του συνόλου των ψηφοφόρων, ή ότι με νομοθετική ρύθμιση επιβάλλουν να διοικούνται οι ΟΤΑ από παρατάξεις μειοψηφίας.
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση.
Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο».
Κατάργηση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία και όλων των αντιαπεργιακών νόμων. Θα καταργήσουμε στην πράξη όλες τις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις.
Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
• Την κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας).

• Την συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!

• Την υπονόμευση της υπερωρίας με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.

Την υπονόμευση του δικαιώματος για σταθερή και μόνιμη δουλειά, με την προώθηση της μερικής απασχόλησης ιδιωτικού δικαίου και στο Δημόσιο και την καθιέρωση μεγάλου αριθμού εργαζομένων που ανακυκλώνονται για ορισμένο χρόνο και με μειωμένο ωράριο.
Την προώθηση των πειθαρχικών διώξεων υπαλλήλων, εφόσον σε διάστημα μόλις ενός μηνός δεν γνωμοδοτήσουν για «στρατηγικές επενδύσεις. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό, όταν η νομοθεσία είναι πολύπλοκη και ασαφής, όταν υπάρχει επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ φορέων και φυσικά υπάρχει υποστελέχωση την υπηρεσιών.
• Την επιβολή του υπουργού Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή, θα μπορεί να υπερβαίνει τα καταστατικά των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για απεργίες ή άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Θα νομιμοποιηθεί το φακέλωμα, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων, θα υπογράφει μνημόνια συνεργασίας με την ΕΥΠ. Δηλαδή θα παρεμβαίνει ωμά στα συνδικάτα, στο εργατικό κίνημα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΙΣ 10:00 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook