Η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου με συζήτηση για τον ΒΟΑΚ και πρόταση Αρναουτάκη για τον ΟΑΚ

Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά το νεοεκλεγέν Περιφερειακό Συμβούλιο με το θέμα του ΒΟΑΚ να βρίσκεται στο επίκεντρο αλλά και το θέμα της διοίκησης του ΟΑΚ.

Στην τοποθέτηση του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε λόγο για την κοινή διεκδίκηση που πρέπει να υπάρξει από τους αιρετούς και φορείς της Κρήτης και μάλιστα πρότεινε να οριστεί από την κυβέρνηση επικεφαλής του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης έτσι ώστε να δουλέψουν στην πράξη κι από κοινού με την Περιφέρεια και να προωθηθεί με ενότητα κάθε ενέργεια στην υλοποίηση του ΒΟΑΚ.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έκανε ιστορική αναφορά στον ρόλο της Περιφέρειας και στο χρονικό των ενεργειών για τον ΒΟΑΚ, εξηγώντας πως οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν έδωσαν λύση παρά την απόλυτη αρμοδιότητα που είχαν.

Ευχαριστώ με αλλά, η απάντηση του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στην πρόταση Αρναουτάκη

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδριαση του ΠΣ, ο κ. Μαρκογιαννάκης ήρθε η πρώτη αντίδραση του κ. Μαρκογιαννάκη στην πρόταση Αρναουτάκη

Ευχαριστώ τον κ. Αρναουτάκη για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπό μου σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβω την Προεδρία του ΟΑΚ κατόπιν δικής του πρότασης ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τον ευχαριστώ διπλά γιατί αποδέχεται εμμέσως την δική του ανυπαρξία και αδράνεια όσον αφορά στις κινήσεις του για τον Β.Ο.Α.Κ. Να του θυμίσω βέβαια ότι οι δικοί του χειρισμοί δεν θα πρέπει να κρύβονται στο εκάστοτε πρόσωπο που θα αναλάβει την διοίκηση του ΟΑΚ Α.Ε.

*Θα μπορούσε όμως να με προτείνει ο ίδιος ως ένα εκ των δύο μελών του Δ.Σ που δικαιούται ως Περιφέρεια κατέχοντας το 22% του Οργανισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook