«Η επιλογή ενός ατόμου με έντονη και θετική κοινωνική παρουσία, γνώστη εκ των έσω πολλών θεμάτων του δήμου και αναγνωρισμένου από μερίδα συμπολιτών, αποτελούσε για το κυβερνών κόμμα μία win win κατάσταση: Αν πάει καλά θα το πιστωθούν οι ίδιοι, αν όχι, θα το χρεώσουν σε εκείνον. Όπως και να έχει η επιλογή του κ. Θωμά Κρεβετζάκη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου των δημοτικών εκλογών, είναι μία από όλες τις απόψεις πραγματικά έξυπνη απόφαση, ίσως και η μόνη απ’ ότι θυμάμαι…» (Κ.Ε. 22/3/2019) 

Τα μεγάλα προβλήματα της πολιτείας μας όλοι τα γνωρίζουμε, υπήρχαν άλλωστε και πριν τις εκλογές άλλο αν το προεκλογικό «παιχνίδι» απαιτούσε από τη μία πλευρά την υποβάθμιση σε βαθμό… εξαφάνισης τους. Μιας και τα «ατίθασα» επιμένουν, καλό είναι να βρούμε κάποιον με άγνοια κινδύνου να τα αναλάβει. Οι δύο καυτές πατάτες που ανέλαβε ο Θωμάς είναι το κυκλοφοριακό και οι διάφορες παρανομίες όλων μας, με τις καταλήψεις δημόσιων χώρων να κρατούν τα σκήπτρα.

Στην Παλιά Πόλη οι καταλήψεις δημόσιων χώρων στην ουσία αποτελούν αθέμιτο ανταγωνισμό των σωστών επαγγελματιών (που πληρώνουν), έναντι των πονηρών (που καταπατούν), αθέμιτο ανταγωνισμό που τελικά υποβαθμίζει την εικόνα, την αισθητική, προκαλεί στους επισκέπτες αρνητικούς συνειρμούς και ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι η εξάλειψη τους. Στις υπόλοιπες περιοχές τα πράγματα είναι διαφορετικά, θα λέγαμε αλληλένδετα, μιας και οι καταλήψεις των δημόσιων χώρων συχνά προκαλούν και σίγουρα επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό. Για παράδειγμα, επείγει να λυθεί το θέμα «πρασιά», τι μπορεί να κάνουμε εκεί. Η πρασιά υποτίθεται είναι ο ακάλυπτος χώρος των οικοπέδων ο οποίος υποτίθεται πρέπει κατά τα 2/3 να φυτεύεται.

Στην πολιτεία μας ο ακάλυπτος χώρος είναι ότι βολεύει τον καθένα: βιτρίνα, μαγαζί, αποθήκη και το νέο μας φρούτο, χώρος στάθμευσης. Όλες οι δραστηριότητες είναι επιβαρυντικές για την κυκλοφορία των οχημάτων, το να κάνουμε όμως την πρασιά μας πάρκινγκ δεσμεύοντας μία ακόμα θέση από τον δρόμο μπροστά από την ιδιοκτησία μας δεν είναι απλά επιβαρυντικό, είναι βαθιά αντικοινωνικό. Αθέμιτο ανταγωνισμό επίσης αποτελεί και η πρακτική πολλών να κλείνουν τον δρόμο μπροστά από την επιχείρηση τους για να παρκάρουν οι πελάτες τους.   

Στην πρόσφατη συνέντευξη στον TeamFM ο δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης παραφράζοντας (ας μου επιτραπεί ο παραλληλισμός) την προεκλογική μου προσέγγιση για την επιλογή του κ. Θωμά Κρεβετζάκη να ηγηθεί του δημοτικού συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ, όρισε στην πράξη τον νυν αντιδήμαρχο ως αποκλειστικό υπεύθυνο των θεμάτων που έχει στην εποπτεία του. Διόλου τυχαία ο δήμαρχος αναφέρθηκε ονομαστικά στον Θωμά (και όχι μία μόνο φορά), λες και τα όσα του έχει αναθέσει αφορούν πρωτίστως τον ίδιο και όχι το δημοτικό σύστημα. Το δημοτικό σύστημα όμως είναι αυτό που πρέπει να εξοπλίσει κατάλληλα όποιον το ίδιο ορίσει υπεύθυνο ή αν προτιμάτε, να μην του πριονίζει την καρέκλα…

  • Ο Κώστας Ν. Πολυχρονάκης είναι Director of Operations

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook