Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του “Cadet European Judo Cup 2019” (5-6 Οκτωβρίου) ξεκίνησε με τη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων. 

Στα οφέλη μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης στα Χανιά, αλλά και στην πιθανότητα να συνεχιστεί η συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο για πραγματοποίηση ακόμη μεγαλύτερων διοργανώσεων του αθλήματος αναφέρθηκαν οι ομιλητές της συνέντευξης Τύπου.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συν. Τύπου:

Γιάννης Καφενταράκης (πρόεδρος ΕΟΤ): Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε στην Κρήτη και τα Χανιά. Εδώ, αύριο και την Κυριακή, θα γίνει για πρώτη φορά ένα διεθνές τουρνουά τζούντο, ενώ αμέσως μετά θ` ακολουθήσει το προπονητικό καμπ. Συνεργαστήκαμε εξαιρετικά με όλους τους φορείς να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα και παρά το γεγονός ότι υπήρξε πρόβλημα με ταξιδιωτικό κολοσσό του εξωτερικού που μας κόστισε αρκετές συμμετοχές λόγω ακυρώσεων, το τουρνουά θα γίνει με τη συμμετοχή 19 χωρών. Συνολικά εκπρόσωποι 24 χωρών θα βρεθούν στα Χανιά, αριθμός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον. Ξέρουμε ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη, όμως προσδοκία μας είναι να καθιερώσουμε το τουρνουά στα Χανιά και να το κάνουμε χρόνο με το χρόνο ακόμη μεγαλύτερο».

Νικόλαος Καλογερής (αντιπεριφερειάρχης Χανίων): «Για την επιτυχία του τουρνουά συνεργαστήκαμε όλοι οι τοπικοί φορείς κι αυτό έχει τη δική του αξία. Όλοι αναγνώρισαν ότι αυτό το τουρνουά έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο μας και στην πόλη μας. Είναι από τις πιο ολοκληρωμένες πολεμικές τέχνες που συνδυάζει την καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος. Επομένως είναι ένα άθλημα ιδανικό για τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με ένα μαχητικό σπορ. Στηρίζουμε με χαρά τέτοιες διοργανώσεις. Ιδιαίτερα τιμητική για τον τόπο μας ήταν και η επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα στο νησί μας με αφορμή τη συγκεκριμένη διοργάνωση, με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και τρόπους συνεργασίας. Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους μας. Το τουρνουά αυτό δίνει μια καλή ευκαιρία σε όλους προκειμένου να γνωρίσουν, να διαδώσουν και να επεκτείνουν το ωραίο αυτό άθλημα».

Στέλιος Μιχαηλάκης (αντιδήμαρχος Χανίων): «Σαν Δημοτική Αρχή καλωσορίζουμε τη διοργάνωση. Το άθλημα δεν είναι διαδεδομένο στον τόπο μας αλλά όπως είπαμε με τον Πρέσβη, ο οποίος μας έκανε τη μεγάλη τιμή να επισκεφθεί το νησί μας και τον Δήμο μας συνοδευόμενος από τη διοικητική ηγεσία της ομοσπονδίας, θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την ανάπτυξή του, με τη βοήθεια και της ΕΟ Τζούντο. Επιδίωξή μας είναι τα αμέσως επόμενα χρόνια, τα Χανιά να αποκτήσουν δυνατά σωματεία και γιατι όχι και έναν Χανιώτη Παγκόσμιο πρωταθλητή ή έναν πρωταθλητή Ευρώπης».

Αντώνης Ροκάκης (πρόεδρος επιμελητηρίου Χανίων): «Σαν επιμελητήριο έχουμε πολλού λόγους να είμαστε χαρούμενοι που διοργανώνεται αυτό το τουρνουά στον τόπο μας. Από την πρώτη στιγμή που έπεσε η πρόταση στο τραπέζι από τον αντιπρόεδρο της ΕΟΤ, Δημήτρη Θεοδωρογλάκη, ήμασταν θετικοί. Συντελέσαμε κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό στο στήσιμο της διοργάνωσης.  Το επιχειρείν με τον πολιτισμό και κατ` επέκταση με τον αθλητισμό μας ενδιαφέρει σαν θεματολογία και θα κάναμε τα πάντα για την επιτυχία του τουρνουά. Είναι σημαντικό ότι γίνεται στην πόλη μας, αφού οι επιχειρήσεις θα δουλέψουν πολύ παραπάνω με τον κόσμο που θα επισκεφθεί τα Χανιά. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνανά, ώστε οι επισκέπτες να περάσουν καλά, να ευχαριστηθούν και για όχι να επιστρέψουν στο νησί μας τα επόμενα χρόνια. Καλώ τους Χανιώτες να δουν από κοντά αυτό το αθλητικό γεγονός και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των Ελλήνων και των ξένων αθλητών».

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ακόμη ο αντιπρόεδρος της ΕΟΤ, Δημήτρης Θεοδωρογλάκης και ο αντιπρόεδρος στο εμπορικό τμήμα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χανίων, Χρήστος Τσοντάκης.

Οι αγώνες υπενθυμίζεται ότι θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου, ενώ το προπονητικό καμπ, που θα ακολουθήσει το διάστημα 7-10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό του Ταυρωνίτη. Οι αγώνες και τις δύο ημέρες θα εκκινήσουν στις 10 το πρωί, ενώ οι τελικοί στις 16:00.

Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, το Επιμελητήριο Χανίων και η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων. Χορηγοί ακτοπλοϊκής μετακίνησης είναι η ANEK LINES και η BLUE STAR FERRIES. Συνδιοργανωτής του προπονητικού καμπ είναι το ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook