«Γράφουμε μια νέα σελίδα στην παγκόσμια αθλητική ιστορία» δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης κηρύσσοντας την έναρξη του Μουντιάλ μίνι ποδοσφαίρου (SOCCA) 

«Γράφουμε απόψε μια νέα σελίδα στην παγκόσμια αθλητική ιστορία. Μια σελίδα που επιβεβαιώνει το ρόλο της Ελλάδας ως θεματοφύλακα της Ολυμπιακής κληρονομιάς. Αυτή τη σπουδαία κληρονομιά μεταλαμπαδεύουμε απόψε από το Ρέθυμνο και την Κρήτη σε όλον τον κόσμο», τόνισε πριν λίγο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κηρύσσοντας την έναρξη του Μουντιάλ μίνι ποδοσφαίρου (SOCCA) στο Ρέθυμνο, που διοργανώνεται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. 

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε στην Κρήτη τους αθλητές και τις τεχνικές ηγεσίες των ομάδων από τις 40 χώρες που μετέχουν στο παγκόσμιο κύπελλο, τους εκατοντάδες δημοσιογράφους από ειδησεογραφικά δίκτυα της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα 70 τηλεοπτικά δίκτυα που μεταδίδουν το γεγονός ανά τον κόσμο, καθώς και τα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας SOCCA ευχαριστώντας ιδιαίτερα, για την εμπιστοσύνη τους στην Κρήτη.

Ο κ. Αρναουτάκης κατά την έναρξη του διεθνούς τουρνουά υπογράμμισε πως πρόκειται για μια «παγκόσμια αθλητική διοργάνωση», σημειώνοντας πως «ο αθλητισμός είναι δύναμη ελπίδας» και ότι η Κρήτη με το ιστορικό φορτίο που την διακρίνει στέλνει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο «πως ο αθλητισμός χτίζει γέφυρες ειρήνης και συνεργασίας των λαών».

Η παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου στο Ρέθυμνο άνοιξε με τους ONIRAMA και τον Τζίμπριλ Σισέ, στην πιο κεφάτη ποδοσφαιρική «FIESTA», το τραγούδι των αγώνων. Το διάσημο νεανικό συγκρότημα και ο πασίγνωστος Γάλλος ποδοσφαιριστής σε ρόλο DJ πρωταγωνιστούν στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης στο κατάμεστο στάδιο 4.000 θεατών που δημιουργήθηκε στην παραλία της πόλης μόνο για τις ανάγκες του Μουντιάλ!

Η λαμπρή εναρκτήρια τελετή και όλη η προετοιμασία για την δεκαήμερη διοργάνωση μαρτυρούν πως η Κρήτη γνωρίζει καλά, πλέον, να φιλοξενεί σημαντικά αθλητικά γεγονότα, αναδεικνύοντας συγχρόνως την πολιτισμική και ιστορική της ταυτότητα.

Το αγωνιστικό μέρος ξεκίνησε στις 9 το βράδυ με την Ελλάδα να υποδέχεται το Μεξικό στο εναρκτήριο παιχνίδι του Socca world cup 2019.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook