Παρουσία πολιτών και φορέων της τοπικής κοινωνίας πραγματοποιήθηκαν, για δεύτερη χρονιά, οι απονομές υποτροφιών της Cosmote που χρηματοδοτεί τις σπουδές φοιτητών με 20.000 ευρώ

Το γεγονός ότι η Cosmote δίνει μεγάλη σημασία στον κοινωνικό τομέα βοηθώντας και στηρίζοντας έμπρακτα φοιτητές  με απονομή υποτροφιών αναδεικνύεται από την απόφαση να παρευρίσκεται ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο για τις απονομές των υποτροφιών της Cosmote σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Φέτος δόθηκαν από την Cosmote υποτροφίες συνολικά 20.000 ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης το οποίο διένειμε το ποσό δίνοντας από 2.000 ευρώ σε πρωτεύσαντες φοιτητές σε τμήματα σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης τόσο του Ηρακλείου όσο και του Ρεθύμνου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κρήτης, ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ τόνισε πως: “Είναι χαρά μου που βρίσκομαι πάλι στην Κρήτη μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου. Η παρουσία του ΟΤΕ στην Κρήτη είναι διαχρονική και συνεπής. Μέσα από τη λειτουργία της εταιρείας και της δράσης της, στηρίζουμε την τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα διοργανώσαμε ενημερωτική ημερίδα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 300. Προβάλλουμε την πλούσια κληρονομιά του τόπου μας μέσω του Cosmote History και τα τελευταία χρόνια έχουν προβληθεί περισσότερες από 50 εκπομπές αφιερωμένες στην ιστορία και τη λαογραφία της Κρήτης. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανήκει στα κορυφαία ιδρύματα της χώρας μας και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο μια φορά αλλά δύο. Με χαρά υποστηρίζουμε το πρόγραμμα των υποτροφιών του Πανεπιστημίου. Οι νέοι είναι το μέλλον της πατρίδας μας και στον Όμιλο ΟΤΕ θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση μας να τους στηρίζουμε και απονέμουμε υποτροφίες εδώ και 18 χρόνια σε φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες. Μέχρι τώρα έχουμε απονείμει περισσότερες από 650 υποτροφίες και πάνω από 50 σε Κρητικούς φοιτητές. Ο Όμιλος ΟΤΕ στήριξε την είσοδο της ρομποτικής και μόνο μέσα από την Κρήτη υπήρχαν 380 συμμετοχές. Χρειαζόμαστε υπεύθυνους πολίτες με όραμα για έναν καλύτερο κόσμο. Παιδιά οι σπουδές σας είναι το εισιτήριο για την επαγγελματική σας ζωή και για να πετύχετε τον στόχο σας πρέπει να έχετε πίστη στις δυνάμεις σας, δέσμευση απέναντι στις αξίες σας και τις αρχές σας”.

Νωρίτερα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτης Τσακαλιδης είχε αναφέρει: “Είναι η δεύτερη χρονιά που η Cosmote χρηματοδοτεί αυτές τις υποτροφίες αξίας 20.000 ευρώ και το Πανεπιστήμιο δίνει από 2.000 ευρώ σε πρωτεύσαντες φοιτητές σε τμήματα σχολών τόσο του Ηρακλείου, όσο και του Ρεθύμνου. Φέτος είναι δέκα τμήματα, κάποια είναι διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι. Είναι σημαντικό να επενδύουμε στους νέους της χώρας όχι μόνο για την Cosmote αλλά για όλη την χώρα. Η φετινή εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Πρυτανείας και ήταν μια πολύ ωραία ιδέα του Αντιπρύτανη ώστε οι φοιτητές να παρουσιάζουν την διατριβή τους μέσα σε τρία λεπτά”.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και νυν Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Καθηγήτη Οδυσσέα Ιωάννης Λ. Ζώρας, τονίζοντας: “Θυμάμαι όταν συνάντησα τον πρόεδρο του Ομίλου ΟΤΕ. Δεν τον γνώριζα, όμως πήγα με σεβασμό και είδα ότι μέσα σε τρία λεπτά κατάλαβε το τι του είπε. Ξεκίνησε μια άριστη συνεργασία, ο ΟΤΕ φημίζεται για την κοινωνική εταιρική ευθύνη και αυτό οφείλεται σε εσάς αλλά και στους συνεργάτες σας. Συζητούσαμε προχθές πώς θα μπει το πνεύμα της επιχείρησης και της επιχειρηματικότητας από το δημοτικό, όχι από το γυμνάσιο και το πανεπιστήμιο, ώστε τα παιδιά να εκπαιδεύονται από πολύ μικρά. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι ένα πανεπιστήμιο που στηρίχθηκε στους πυλώνες της αριστείας και το οικοδόμημα που σήμερα βραβεύεται στηρίχθηκε πάνω σε αυτούς. Στον διαγωνισμό με θέμα: “Η Διατριβή μου σε 3 λεπτά – 3ΜΤ” συμμετείχαν 40 φοιτητές και βραβεύθηκαν τρεις και στην ψηφοφορία πήραν μέρος όλοι με αποτέλεσμα να βραβευθούν παμψηφεί”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook