Τα μαύρα στίγματα είναι εκνευριστικά και το πιθανότερο είναι να έχετε κάνει αρκετές προσπάθειες να τα απομακρύνετε μόνες στο σπίτι χωρίς μεγάλη επιτυχία. Ναι το γνωρίζουμε πως επισκέπτεσθε πολύ συχνά την αισθητικό σας.

Παρ’ όλα αυτά λίγο μετά είναι και πάλι εκεί να προσπαθείτε και πάλι από την αρχή. Υπάρχει τρόπος και μάλιστα πολύ εύκολος, να τα εξαφανίσετε μέσα σε ελάχιστη ώρα, μόνες στο σπίτι.

Αρχικά θα χρειαστείτε δύο μικρές, καθαρές πετσέτες, διάφανη μεμβράνη, χαρτομάντιλα και την ενυδατική σας κρέμα.

Η διαδικασία πρέπει να γίνει στο μπάνιο σας και μπροστά από τον καθρέφτη. Καλό είναι να κάνετε ένα πολύ ζεστό μπάνιο πριν ξεκινήσετε ώστε οι πόροι σας να ανοίξουν και να γίνει ευκολότερη η απομάκρυνση του σμήγματος.

Ξεκινάτε λοιπόν με την εφαρμογή της ενυδατική σας κρέμας στα σημεία ακριβώς που έχει συγκεντρωθεί το σμήγμα. Βρέξτε τις πετσέτες με πολύ ζεστό νερό και στραγγίξτε τις καλά. Μετά την κρέμα τοποθετήστε στα σημεία ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης και από πάνω την πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε ώστε να ανοίξουν οι πόροι όσο περισσότερο γίνεται.

Αφήστε τα για λίγη ώρα και στη συνέχεια τα απομακρύνετε από το πρόσωπο σας. Τώρα παίρνετε δύο χαρτομάντιλα και αρχίζετε να πιέζετε στα σημεία που πρέπει. Εκεί δηλαδή ακριβώς που είναι συγκεντρωμένο το σμήγμα. Θα έχετε προσέξει φυσικά πως η αισθητικό σας έχει το ένα δάχτυλο μακριά από το άλλο. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνετε κι εσείς. Αν τα έχετε πολύ κοντά το μόνο που θα καταφέρετε είναι κοκκινίλες και ερεθισμό στην επιδερμίδα χωρίς να έχετε κάνει δουλειά.

Αφού αφαιρέσετε όλο το σμήγμα μουλιάστε μια πετσέτα σε κρύο νερό, στραγγίξτε τη καλά και απλώστε τη στο πρόσωπο σας. Με αυτό τον τρόπο θα ανακουφιστείτε αλλά θα μειώσετε τις κοκκινίλες που έχουν δημιουργηθεί από την πίεση.

Αν θέλετε μπορείτε στη συνέχεια να κάνετε απολέπιση και να απλώσετε μια κρέμα ή έναν ορό λάμψης. Διαφορετικά η ενυδατική σας κρέμα είναι ότι πρέπει αφού προηγουμένως πλύνετε καλά το πρόσωπο σας.

faysbook.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook