Κάλεσμα για την διαμαρτυρία έκαναν το ΚΚΕ (μ-λ), η Πρωτοβουλία Αντίστασης και ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Λίγες δεκάδες ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εισβολής της Τουρκίας στην Συρία  που απεύθυναν το ΚΚΕ (μ-λ), η Πρωτοβουλία Αντίστασης και ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό και ενώ οι συμμετέχοντες στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ παρέμειναν στο πεζοδρόμιο της αγοράς, εκείνοι του ΚΚΕ (μ-λ) έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη στρατιωτική θηριωδία του Τουρκικού επεκτατισμού που εκδηλώνεται αυτές τις μέρες με την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συνόρων που έχουν κατοχυρωθεί με διεθνείς συνθήκες.
Καμιά κυρίαρχη κατάσταση στον πλανήτη δεν θα δεχόταν μια τέτοια παρέμβαση στην επικράτειά της από μια τρίτη χώρα με το πλασματικό πρόσχημα της δημιουργίας μιας
«ζώνης ασφαλείας». Ο κίνδυνος ανάφλεξης σε αυτή την περιοχή του κόσμου απαιτεί την ενεργό και ουσιαστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πρωτοστατήσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται και εργάζεται για την ειρήνη και τον αφοπλισμό στον κόσμο. Παραμένει σταθερά αντίθετος στις εξωτερικές πολεμικές παρεμβάσεις που τροφοδοτούν μόνο θάνατο, προσφυγιά και
κοινωνική δυστυχία.
– Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης για την τουρκική επέμβαση στη Συρία.
– Αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό!
– Αλληλεγγύη στη δημοκρατική, φεμινιστική, προοδευτική και αυτοδιαχειριζόμενη Ροζάβα!»

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ)

Καθώς η Τουρκική εισβολή στη Συρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η κατάσταση για τον Κουρδικό λαό της περιοχής γίνεται όλο και πιο τραγική. Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες, καταστροφές υποδομών, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για μια «μεμονωμένη» ενέργεια της Τουρκίας, αλλά για μια άμεση συνέπεια της κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο σκληρός ανταγωνισμός και η άγρια σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (κυρίως ΗΠΑ-Ρωσίας) για τον έλεγχο της περιοχής.

Παράλληλα αυτή η αντιδραστική επιθετική πράξη δημιουργεί τους όρους για μεγαλύτερη όξυνση των ανταγωνισμών, για απογείωση των φιλοπόλεμων σχεδίων όλων των αντιδραστικών δυνάμεων που εμπλέκονται στις εξελίξεις, και κατά συνέπεια, για μεγαλύτερα δεινά και πολεμικούς κινδύνους για τους λαούς.

Στη χώρα μας, που μετατρέπεται γοργά σε πολεμικό ορμητήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των ΝΑΤΟϊκών δολοφόνων, οι προοδευτικοί άνθρωποι, η νεολαία και ο λαός οφείλουν να καταδικάσουν απερίφραστα την εισβολή. Να μπουν πιο θαρρετά στο δρόμο για την ανασυγκρότηση της αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Για την οικοδόμηση ενός Μετώπου των Λαών, των εθνοτήτων και των μειονοτήτων, των προσφύγων και των μεταναστών, με στόχο την αποτροπή του πολέμου και το διώξιμο όλων των ιμπεριαλιστών και των ενεργούμενών τους από την περιοχή.

• ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ

• ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook