«Το έγκλημα δεν έχει φύλο» είναι το σύνθημα της Europol, που στην ιστοσελίδα της απεικονίζει 21 γυναίκες-φυγάδες – Πάντως με βάση τα στατιστικά, αν και οι γυναίκες έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, άνδρες ευθύνονται για τα περισσότερα

«Το έγκλημα δεν έχει φύλο», είναι το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας της Europol θέλοντας να δείξει ότι οι γυναίκες είναι το ίδιο ικανές με τους άνδρες να διαπράξουν έγκλημα.

Η Europol έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τη λίστα με τις πλέον καταζητούμενες γυναίκες στην Ευρώπη επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες αυτές κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για σοβαρές πράξεις και συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πάντως ότι, αν και υπάρχουν γυναίκες που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, οι άνδρες είναι εκείνοι που ευθύνονται για τα περισσότερα.

Έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της κυβέρνησης του Λονδίνου και δημοσιεύτηκε πριν από λίγους μήνες, δείχνει ότι οι «εγκέφαλοι» εγκληματικών συμμοριών είναι γένους αρσενικού.

Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της Europol, με το σύνθημα: «Crime has no gender» (το έγκλημα δεν έχει φύλο), απεικονίζονται 21 γυναίκες φυγάδες .

Η Κλερ Τζορτζ, εκπρόσωπος της Europol δήλωσε ότι η καμπάνια αποτελεί επέκταση μιας ιστοσελίδας που υφίσταται ήδη από το 2016, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία στοχεύει στο να αυξήσει τις πιθανότητες να βρει τις φυγάδες. Εξήγησε επίσης ότι το φύλο του κάθε καταζητούμενου δεν αποκαλύπτεται μέχρι να αποκαλυφθεί το πρόσωπό του.

Η Europol ζήτησε από όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. να στείλουν λίστες με τις πλέον καταζητούμενες γυναίκες.

Ανάμεσα στους εγκληματίες είναι η 39χρονη Ρωσίδα Ελένα Πουζύρεβιτς, η οποία ευθύνεται για παράνομη διακίνηση εννέα γυναικών από τη Ρωσία στην Ισπανία, όπου αναγκάστηκαν να εργαστούν ως πόρνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook