Νόστιμη και λαχταριστή

Υλικά για 4 άτομα

2 φύλλα σφολιάτας

1 κοτόπουλο βάρους 1½ κιλό περίπου (βρασμένο)

1½ -2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλο

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

300 γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα)

1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα μπεσαμέλ

αλάτι

πιπέρι

4 κουτ. βούτυρο

1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC.
  • Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και κρατάτε 1½ - 2 φλιτζάνια τσαγιού από τον ζωμό που έβρασε.
  • Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε τον ζωμό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  • Κατόπιν, κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα μπεσαμέλ, τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
  • Σε ένα ταψί που το έχετε αλείψει με 1 κουταλιά με βούτυρο, απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας και πάνω του απλώνετε το μείγμα της γέμισης.
  • Σκεπάζετε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
  • Αλείφετε την επιφάνειά της με τον χτυπημένο κρόκο αυγού.
  • Βάζετε την πίτα στον φούρνο και την ψήνετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.

Πηγή: newsbeast.gr