«Δεν είναι το τέρας που νομίζουν όλοι» ξέσπασε η μητέρα του

Ένα 9χρονο αγόρι κατηγορείται για φόνο μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε λυόμενο σπίτι, στο οποίο βρίσκονταν τα θύματα, στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η Usa Today, το παιδί βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για δολοφονία σε πρώτο βαθμό 5 ανθρώπων.

Ο 9χρονος, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τις κατηγορίες που του απήγγειλε ο δικαστής. Συγκεκριμένα όταν ο δικαστής ρώτησε τον κατηγορούμενο αν καταλάβαινε τις κατηγορίες, ο 9χρονος κούνησε απλά το κεφάλι του, με τον δικηγόρο του να υποστηρίζει ότι ο πελάτης του δεν κατάλαβε τη σημασία τους.

Το παιδί εμφανίστηκε καθόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου σε μια καρέκλα και τα πόδια του μόλις και μετά βίας άγγιζαν το έδαφος, ενώ το κεφάλι του ίσα ίσα που ξεχώριζε από την καρέκλα.

Όταν η συνεδρίαση του δικαστηρίου τελείωσε, το αγόρι άρχισε να κλαίει με λυγμούς και ο παππούς του τον συνόδευσε εκτός της αίθουσας.

Το χρονικό της τραγωδίας
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της 6ης Απριλίου, ενώ μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες στο σημείο, το λυόμενο είχε παραδοθεί εντελώς στις φλόγες.

Τα πέντε θύματα είναι ένα μωρό ενός έτους, δύο μωρά δύο ετών, ένας 34χρονος άντρας και μια 69χρονη γυναίκα, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, τα οποία πέθαναν από εισπνοή καπνού.

Ο δικαστής της Κομητείας ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε εσκεμμένα, ενώ το παιδί συνελήφθη.

Η μητέρα του 9χρονου μιλώντας σε τοπικά Μέσα, προσπάθησε να υπερασπιστεί τον γιο της: «Όλοι τον κοιτούν σαν να είναι κάποιο τέρας, αλλά δεν είναι έτσι. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη και περί αυτού πρόκειται. Ναι, ήταν μια τραγωδία αλλά και πάλι δεν είναι κάτι για να πετάξουν τη ζωή του», δήλωσε.

Εάν καταδικαστεί το αγόρι θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για τουλάχιστον πέντε χρόνια, αλλά όχι πέραν της ηλικίας των 21 ετών. Είναι πιθανό να του γίνει συμβουλευτική θεραπεία, αλλά η φυλάκιση δεν αποτελεί επιλογή.

Κανένα παιδί τόσο μικρό όσο αυτό δεν έχει κατηγορηθεί για μαζική δολοφονία τουλάχιστον από το 2006, σύμφωνα με τη λίστα δεδομένων μαζικών δολοφονιών του AP/USA TODAY/ Northeastern University, η οποία καταγράφει όλες τις δολοφονίες από τότε, με τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε θύματα.

Πηγή: newsbeast.gr