Το πρωινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, ξεκίνησε δυναμικά με πλήθος χαρούμενων παιδιών να έρχονται στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια, εντός και εκτός της πόλης, αλλά και από το γειτονικό Ρέθυμνο, ήρθαν να παρακολουθήσουν εργαστήρια και προβολές σε όλες τις αίθουσες του χώρου, με στόχο να μάθουν την 7η Τέχνη!

Πιο συγκεκριμένα παρακολούθησαν προβολές ταινιών βραβευμένων Animation στην κεντρική αίθουσα και παρακολούθησαν τα εργαστήρια: Μια σκηνή από μία ταινία (Εμψυχωτής Κυριάκος Χαριτάκης), Εργαστήριο Animation 2D (Εμψυχωτές Κ. Χαριτάκης και Κατερίνα Κορωνιωτάκη), Είμαστε στον αέρα (Εμψυχωτές Βαλεντίνα Παπαδημητράκη και Σοφία Πατέτη), Παίζουμε με τα πλάνα μιας ταινίας (Εμψυχώτρια Κ.Κορωνιωτάκη), Γράφοντας μουσική για μια ταινία (Εμψυχωτής Γιώργος Σαλτάρης), Παίζοντας με όρους δίκαιου εμπορίου (Εμψυχωτής Στέλλα Αγγελάκη).

Μαθητές και εκπαιδευτικοί χάρηκαν αυτή τη μοναδική εμπειρία που συνδύασε τη γνώση με τη ψυχαγωγία.

Το πρωί της Παρασκευής στις 09:30, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Κιν/φου Χανίων προγραμματισμένη η ταινία ντοκιμαντέρ “Μνήμες” του Νίκου Καβουκίδη, ο οποίος θα είναι παρών κατά την προβολή της ταινίας.

Η ταινία έχει ελεύθερη είσοδο για όλους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook