Έγιναν τα εγκαίνια της προτομής του Οπλαρχηγού Ιωάννη Αϊνικολιώτη στη Σίβα του Δήμου Ηρακλείου.

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Οπλαρχηγού Ιωάννη Αϊνικολιώτη, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κοινότητας Σίβας Δήμου Ηρακλείου. Η προτομή που κοσμεί τον περίβολο του Ιερού Ναού φιλοτεχνήθηκε από το  διακεκριμένο καλλιτέχνη και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Γιάννη Παρμακέλη.

Εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, έγιναν ομιλίες για τη ζωή και τη δράση του Καπετάν - Αϊνικολιώτη, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και γεύμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκαναν οι τρισέγγονοι κ.κ. Φώτης Κοκοτός ενώ ο ιστορικός κ. Ζαχαρίας Καλοχριστιανάκης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.  

Στην τελετή παρευρέθηκαν βουλευτές, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των τοπικών αρχών. Τον Δήμο εκπροσώπησε ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός. Από την οικογένεια του Καπετάν - Αϊνικολιώτη παρευρέθηκαν τα δισέγγονα του κ.κ. Σπύρος και Γιώργος Κοκοτός,  κ.κ. Μανώλης και Κώστας Ανδρουλιδάκης και τα τρισέγγονά του κ.κ. Φώτης και Φώτης Κοκοτός καθώς επίσης  φίλοι της οικογένειας και πλήθος κόσμου.


Την τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Καπετάν – Αϊνικολιώτη, συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου – Κοινότητα Σίβας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ενορίας Αγίου Γεωργίου Σίβας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σίβα» και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σίβας.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook