Η βράβευση έγινε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στην  αίθουσα εκδηλώσεων του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου στην Αθήνα

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στην  αίθουσα εκδηλώσεων του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε απονομή βραβείου στην ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) του Δήμου Χανίων από τo ΕCO-Παρατηρητήριο και την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, στα πλαίσια ημερίδας για τα τριάντα έτη δραστηριότητάς τους. 

Η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) βραβεύτηκε για τις καλές περιβαλλοντικές πρακτικές, για τις επιδόσεις της στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων και τα υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης που επιτυγχάνει, μέσω της κομποστοποίησης, της Διαλογής στην Πηγή χαρτιού, πλαστικών, μετάλλων, γυαλιού, βιοαποβλήτων, ογκωδών και κλαδιών.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ενώ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Νίκος Παινεσάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Κουτράκης καθώς και ο Κώστας Πατεράκης Δ/ντης Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης και Αναπληρωτής Γενικός Δ/της της ΔΕΔΙΣΑ..

Η αναφορά από τους παριστάμενους στο έργο της επιχείρησης, αναδεικνύει την αναγνώριση της δεσπόζουσας θέσης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ) σε Πανελλήνιο επίπεδο για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της, ως αποτέλεσμα εργώδους προσπάθειας των πολιτών, των δήμων - μετόχων, της διοίκησης,  και των εργαζομένων.

Η επιβράβευση της προσπάθειας, δίνει δύναμη σε όλους τους εμπλεκόμενους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της επόμενης δεκαετίας, σε σχέση με την αναθεώρηση των στόχων για μεγαλύτερα ποσοστά ανακύκλωσης, διαλογής στην πηγή, εφαρμογής των αρχών της Πρόληψης και της Κυκλικής Οικονομίας, με απώτερο στόχο, την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στα Χανιά.