Συνέντευξη τύπου για το “Ράδιο Μαρτυρία” και για τις εκδηλώσεις της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Δευτέρα (18/11) το μεσημέρι η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στα γραφεια του Ρ/Σ “Ράδιο Μαρτυρία”.

Η συνέντευξη τύπου αφορούσε, καταρχάς, τη συμπλήρωση 27 ετών από το ίδρυση του “Ράδιο Μαρτυρία”, το οποίο μάλιστα εγκαινίασε το 1992, ο Πατριάρχης Βαρθολαίμος. Στο πλαίσιο των γενεθλίων του σταθμού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Χανίων, εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 19:30.  Στην εκδήλωση αυτή θα γίνει και η παρουσίαση του προγραμμάτος του σταθμού της περιόδου 2019-2020.

“Το “Ράδιο Μαρτυρία” αποτελεί σχολείο ζωής. Άνθρωποι βρίσκουν ανάπαυση μέσω των μηνυμάτα που στέλνει. Υπάρχει ποικιλία εκπομπών και γίνεται εθελοντική προσπάθεια ανθρώπων εδώ και δεκαετίες”, τόνισε ο Πατήρ Γεώργιος Περράκης, εφημέριος Αγίας Μαρίνας που εκπροώπησε την Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου στη συνέντευξη τύπου.

“Με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Δαμασκηνού, συνεχίζεται εδώ και 27 χρόνια το πολύτιμο έργο του ραδιοφωνικού μας σταθμού, με τη συνδρομή και των εκατοντάδων εθελοντών μας και το οποίο επιδιώκουμε να γίνεται ολοένα και καλύτερο”, επεσήμανε ο Δ/ντής του “Ράδιο Μαρτυρία” Ευστράτιος Χατζηδάκης.

Η συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε τη Δευτέρα αφορούσε και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Εισοδίων της Παναγίας που είναι πολιούχος της πόλη, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα γιορτάζεται και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πρόγραμμα αναφέρθηκε και ο Ειδικός συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Σήφης Μαρκάκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων την Ημέρα των Εισοδίων της Θεοοτόκου:

06.30-10.30 Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Προσέλευση επισήμων: έως 09:45

08.30 Επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά

10.45 Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό για την ημέρα των Ενόπλων
Δυνάμεων.

Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας

11.10 Λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της Θεοτόκου
Διαδρομή: Αναχώρηση από τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων, Χάληδων, Πλατεία 1866, Λεωφ. Κυδωνίας (Ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου), Ν. Πλαστήρα, Πλατεία Αγοράς (Δέηση), Μουσούρων, Ποτιέ, Καλλινίκου Σαρπάκη, Χάληδων, επιστροφή στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.

12:15 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Πόλης (Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας)
⦁ Κατάθεση στεφάνων
⦁ Ενός λεπτού σιγή
⦁ Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

19:00 Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με συναυλία και ομιλίες, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (θα σταλούν ξεχωριστές προσκλήσεις με το πρόγραμμα)
Προσέλευση επισήμων: έως 18:45

Στις εκδηλώσεις θα δώσει το “παρών” και ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαυίδ Τζιουμάκας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook