Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παράγεται ένα αλεύρι με ξεχωριστές ιδιότητες που προέρχεται από διασταύρωση σκληρού σιταριού και άγριου κριθαριού.

Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ παρουσίασαν το αλεύρι από το δημητριακό tritordeum στην 3η Διακρατική Εκδήλωση Εξωστρέφειας στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Χανίων στα πλαίσια του Innovagro, προγράμματος που στοχεύει στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου προώθησης της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων. Κύριος σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού που συνδέονται με τον αγροδιατροφικό κλάδο (π.χ οινο-τουρισμός, γαστρονομικός τουρισμός, αγροτουρισμός).

Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ παράγουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλεύρι από tritordeum, ένα νέο μεσογειακό δημητριακό το οποίο καλλιεργείται στην Ελλάδα και γεννήθηκε από τη διασταύρωση του σκληρού σιταριού και του άγριου κριθαριού. Έχει περισσότερο εύπεπτη γλουτένη, περισσότερη λουτεΐνη και ελαϊκό οξύ σε σύγκριση με το σιτάρι. Επιπλέον, είναι ένα πιο οικολογικό σιτηρό δεδομένου ότι χρειάζεται λίγο νερό και έχει υψηλή αντοχή, ενώ είναι 100% ιχνηλάσιμο. Τα αρτοσκευάσματα από tritordeum έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά όπως γλυκιά γεύση, φυσικό άρωμα και χρυσό κίτρινο χρώμα.

Το Αλεύρι από Tritordeum των ΜΥΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ κυκλοφορεί σε επαγγελματική συσκευασία 25 κιλών.