Απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε τα ξημερώμτα της Κυριακής, με πρωταγωνιστή κορυφαίο αξιωματικό της ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, αστυνομικοί  πραγματοποίησαν αυτόφωρες συλλήψεις ιδιοκτητών και υπευθύνων νυχτερινων κέντρων στο Ηράκλειο. Σε ένα εξ αυτών ήταν θαμώνας και εκτός υπηρεσίας ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ ο οποίος βλέποντας ότι οι συνάδελφοί του ήταν έτοιμοι να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη (για ηχορύπανση) επεδίωξε να το αποτρέψει (προφανώς γιατί ο ιδιοκτήτης ήταν φίλος του). Η σύλληψη δεν απεφεύχθη όμως γιατί οι αστυνόμοι είαν κάνει και άλλες σε γειτονικά μαγαζιά.

Τόσο ο ιδιοκτήτης του εν λόγω μπαρ όσο και οι υπόλοιποι συλληφθένετες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο, ωστόσο εκεί κατέφτασε και ο Αξιωματικός (εκτός υπηρεσίας) που ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Ω του θαύματος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πήρε μαζί του τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και ότι τον γύρισε στο Αστυνομικό Μέγαρο μετά από -τουλάχιστον- 3 ώρες και ενώ οι συνάδελφοί του τον αναζητούσαν!

Όπως ήταν εύλογο η υπόθεση πήρε διαστάσεις και εν τέλει δόθηκε εντολή να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σε βάρος του αξιωματικού για την παράβαση καθήκοντος και της απελευθέρωσης κρατουμένου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η κεντρική ηγεσία της ΕΛΑΣ και σήμερα δόθηκε εντολή ώστε να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η υπόθεση φυσικά, έφτασε στα ώτα των υψηλών κλιμακίων της Αστυνομίας που με ανακοίνωσή τους θέτουν σε διαθεσιμότητα τόσο τον αξιωματικό όσο και έναν αρχιφύλακα που βρισκόταν εν υπηρεσία. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, “Οι δύο αστυνομικοί και ο ιδιώτης συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή”.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με διαθεσιμότητα και ΕΔΕ σε βάρος (2) Αστυνομικών που υπηρετούν στην Κρήτη για περιστατικό με ιδιώτη κρατούμενο.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα Αστυνόμος Α’ και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η υπόθεση αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα την 03:10 ώρα της 23/11/2019, όταν ο Αστυνόμος Α’, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, μετέβη σε άλλη Αστυνομική Υπηρεσία, όπου εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο Αρχιφύλακας και αφού παρέλαβε ιδιώτη κρατούμενο για υγειονομική παράβαση επέστρεψαν μαζί μετά από περίπου (3) ώρες.

Οι δύο αστυνομικοί και ο ιδιώτης συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook