Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία της Αγοράς και συνεχίστηκε με πορεία σε Δημαρχείο και Β’ Βάθμια εκπαίδευση.

H πανελλαδική κινητοποιηση των μαθητών Μουσικών Σχολείων στάθηκε η αφορμή ωστε το Μουσικό Σχολείο Χανίων (ή Θερίσου όπως είναι η επίσημη ονομασία του) να πραγματοποιησούν πορεία διαμαρτυρίας για να προβάλλουν με τον δικό τους, δυναμικό τρόπο τα αιτήματά τους για τη βελτίωση των συνθηκών στο σχολείο  τους.

Τα αιτήματα μαθητών, εκπαδευτικών αλλά και Συλλόγου Γονέων αφορούν τις καλύψεις κενών στα μουσικά μαθήματα με μόνιμους καθηγητές, συγγραφή και χορήγηση βιβλίων,μοριοδότηση στις Μουσικές και στα τμήματα που αφορούν μουσική, αναγνώριση σπουδών με με πιστοποίηση ισάξια και αντίστοιχη των ωδείων.

Η κινητοποίηση-πρωτοβουλία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι το Δημαρχείο Χανίων, όπου οι μαθητές παρέδωσαν στη Γραμματεία του Δήμου, γραπτώς τα αιτήματα τους. Ακολούθως, οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στη Διεύθυνση Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης στην οδό Γκερόλα.

Ο πρόεδρος του 15μελούς του Μουσικού Σχολείο Κωνσταντίνος Παπαδάκης ανέφερε ότι τα αιτήματα των μαθητών άπτονται και με τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο στα Χανιά (περιοχή Χαλέπας), αφού όπως τόνισε το κτήριο είναι μικρό, ενώ λείπουν καίριες υποδομές, όπως στούντιο ηχογράφησης, όργανα κτλ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Χανίων κ. Γιώργος Ανδρεδάκης:

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook