Η προειδοποίηση βασίστηκε στα τεχνικά δεδομένα του σεισμού των 6,1 Ρίχτερ όμως δεν υπήρξε ουδεμία ενημέρωση για τους πολίτες!!

Αμέσως μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Χανίων και Αντικυθήρων και καθώς αυτός έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, από την Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ενεργειών μεγάλου σεισμού.

Παράλληλα, ειδική υπηρεσία που έχει συσταθεί σε συνεργασία της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, εξετάζοντας τα δεδομένα του σεισμού (βάθος, ένταση κλπ) έκρινε αναγκαία την έκδοση προειδοποίησης για πιθανό τσουνάμι ύψους μισού μέτρου το οποίο υπήρχε πιθανότητα να εκδηλωθεί στις ακτές των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η προειδοποίηση εστάλη στις έδρες των άμεσα ενδιαφερόμενων Περιφερειών και στα κατά τόπους Κεντρικά Λιμεναρχεία και στην Κρήτη προκειμένου να τεθούν σε ετοιμότητα.

Ευτυχώς η πιθανότητα δεν επαληθεύτηκε. Όμως ερωτηματικά προκαλεί το ότι απο την Περιφέρεια Κρήτης δεν υπήρξε ουδεμία ενημέρωση προς τους πολίτες, για την έκδοση της συγκεκριμένης προειδοποίησης.

Ειδικά όταν σε άλλες περιφέρειες, όπως στις Κυκλάδες, εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία εστάλη στα Μέσα Ενημέρωσης, όπως η συγκεκριμένη η οποία δημοσιεύτηκε άμεσα στα τοπικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook