Την πλήρη αναμόρφωση του νόμου που αφορά την λειτουργία του ΑΣΕΠ αλλά και τις προσλήψεις προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα η κυβέρνηση καταρτίζει αυτό το διάστημα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ένα νέο πλαίσιο για τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ καθώς και την αναμόρφωση του ν.2190/94 που καθορίζει το πλαίσιο που λειτουργεί η Ανεξάρτητη Αρχή.

Με νέο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στις αρχές του νέου χρόνου, ακόμη και τις πρώτες ημέρες μετά την διακοπή της λειτουργίας της Βουλής λόγω εορτών, θα αλλάζουν όλα στον ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το νομοσχέδιο θα προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών των προσλήψεων τακτικού προσωπικού αλλά και την γρηγορότερη κάλυψη θέσεων μέσω της κινητικότητας ενώ θα υπάρξουν και σημαντικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο που διέπει τον θεσμό. Επίσης θα επιταχύνονται και οι διαδικασίες για τις μετατάξεις στο Δημόσιο με αποτέλεσμα να μην χρονίζουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών στα Dikaiologitika News το νέο πλαίσιο θα εξακολουθήσει να διασφαλίζει τις διαδικασίες του αδιάβλητου αλλά θα θεσπιστούν νέα στενά χρονικά πλαίσια αλλά θα απλουστευτούν και οι διαδικασίες για την πρόσληψη του τακτικού προσωπικού.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ αυτή την στιγμή το νομοσχέδιο είναι στο στάδιο της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας.

Δείτε ακόμη: Μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ αντί για εποχικούς σχεδιάζει η κυβέρνηση για το 2020.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook