Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επόμενη τουριστική περίοδο

Όλα τα θέματα που αφορούν στον τουρισμό στο Νομό Χανίων τέθηκαν σε ευρεία σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Χανίων  με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και εκπροσώπους από το σύνολο των τουριστικών φορέων.

Αρχικά, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους , ο Υπ. Τουρισμού αφού επεσήμανε πως η χρονιά που φεύγει ήταν «καλή» για το τουριστικό προϊόν, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Ιδιαίτερες αναφορές έκανε στην αναγκαιότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου και στην διάρκεια του Χειμώνα, 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το μεταναστευτικό σε τουριστικές περιοχές, δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ζήτημα του μεταναστευτικού να δημιουργήσει θέμα στον τουρισμό μας. Για μένα όλη αυτή η συζήτηση δεν θα έπρεπε να γίνεται καν. Η εσωτερική αλληλεγγύη το να μοιραστούμε, δηλαδή, όλες οι περιοχές ένα εθνικό πρόβλημα θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Είμαστε ενιαία χώρα. Τα προβλήματα, όταν είναι σε εθνικό επίπεδο, πρέπει να μοιράζονται. Ειδικά όταν υπάρχει εθνικό σχέδιο, υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις και με την αυστηροποίηση της φύλαξης στα σύνορα και με την επιτάχυνση του ασύλου και με την διεθνοποίηση του προβλήματος και με τα κλειστά κέντρα. Συνεπώς υπάρχει μια συνεκτική πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζεται σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων του έθεσαν σειρά θεμάτων που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής τοποθετήθηκε για τον ΒΟΑΚ που αποτελεί τροχοπέδη για τον τουρισμό, ο Αντιδήμαρχος Χανίων στον Πολιτισμό Γιάννης Γιαννακάκης μίλησε για κοινή στρατηγική όλων των Δήμο στο κομμάτι του τουρισμού, ενώ ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ν. Χανίων Μανώλης Γιαννούλης έθεσε το ζήτημα των υποδομών που ειναι ελλιπείς στα Χανιά.

Ο πρόεδρος καταστηματαρχών παλιού λιμανιού Σταύρος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τον λιμενοβραχίονα που διατηρεί αφρουρητο το Παλιό λιμάνι, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Γιώργος Τοπολιανάκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για ύπαρξη χειμερινού τουρισμού και στην προσπάθεια για μείωση των τελών του αεροδρομίου.

Τοποθετήσεις έκαναν κι άλλοι φορείς που ασχολούνται ευρύτερα με τον τουρισμό και στους οποίους ο Υπουργός έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Κλείνοντας την ομιλία του στο ΕΒΕΧ ο κ. Θεοχάρης ανέφερε: “Ξεκίνησε στρατηγικος σχεδιασμός 10ετίας. Είμαστε στα πρώτα διαγωνιστικά στάδια. Ο τουρισμός είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που θέλει πλάνο”.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Θεοχάρη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook