Το αγαπημένο όλων

Υλικά για 4 άτομα
1 μέτριο κρεμμύδι
½ κοφτό κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
4 κουταλιές ξίδι λευκό
1 κουταλάκι ζάχαρη
4 αγγουράκια τουρσί όχι πολύ μικρά από βαζάκι
αλάτι

Για το μπέργκερ
500 γρ. χοιρινό κιμά
1 ½ κοφτή κουταλιά καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές σόγια σος
2 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κοφτό κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
1 πρέζα μπούκοβο
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ κομμένα στα δυο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλάκια καυτερή σος τσίλι
2 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι
λάδι για άλειμμα

Εκτέλεση

  • Κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες.
  • Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με 1/3 φλ. νερό, το ξίδι, τη ζάχαρη και ½ κουταλάκι αλάτι να βράσει, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Το αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το τζίντζερ και το αφήνετε να κρυώσει.
  • Κόβετε τα αγγουράκια τουρσί σε πολύ λεπτές ροδέλες, τις βάζετε στο μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ και το υγρό τους.
  • Τα ανακατεύετε και τα κρατάτε στην άκρη.
  • Προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια/δυνατή φωτιά.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τα μπέργκερ. Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με τη σόγια σος, το τζίντζερ, το σκόρδο, το σησαμέλαιο και το μπούκοβο.
  • Παίρνετε 1 κουταλιά από το μείγμα και το κρατάτε στην άκρη και ύστερα προσθέτετε μέσα στο μπολ τον κιμά και τα κρεμμυδάκια.
  • Ζυμώνετε καλά και ύστερα το χωρίζετε σε 4 μέρη και τα πλάθετε σε μπέργκερ.
  • Λαδώνετε την καυτή σχάρα ή την πλάκα ψησίματος, τα βάζετε πάνω και τα ψήνετε για 3-5 λεπτά (να ροδίσει καλά η κάτω πλευρά).
  • Τα γυρίζετε, τα αλείφετε με το μείγμα της σόγιας σος που κρατήσατε στην άκρη και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 3-5 λεπτά ή μέχρι τα μπέργκερ να ψηθούν καλά.
  • Στο μεταξύ, αλείφετε τα ψωμάκια στην κομμένη τους πλευρά με το ελαιόλαδο και τα ψήνετε και αυτά πάνω στη σχάρα ή την πλάκα (στην κομμένη πλευρά), μέχρι να ροδίσουν.
  • Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα με την καυτερή σος τσίλι.
  • Απλώνετε λίγη μαγιονέζα πάνω στο κάτω μέρος κάθε ψωμιού, βάζετε πάνω ένα μπέργκερ, μερικά στραγγισμένα φετάκια κρεμμυδιού και αγγουριού τουρσί.
  • Στη συνέχεια, κλείνετε τα μπέργκερ με το δεύτερο κομμάτι ψωμιού και τα σερβίρετε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook