Σε δίκη παραπέμπονται οι δύο Ελληνες, οι οποίο κατηγορούνται ότι το καλοκαίρι του 2017 βίασαν και ξυλοκόπησαν μια τουρίστρια από τη Νορβηγία στη Ρόδο.

Οπως υποστηρίζει η ίδια η νεαρή κοπέλα, όταν επιχείρησε να καταγγείλει το περιστατικό στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, οι αξιωματικοί την αποθάρρυναν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τουρίστρια είχε φτάσει στο νησί μια εβδομάδα νωρίτερα για τις καλοκαιρινές της διακοπές και το τελευταίο βράδυ παρευρέθηκε σε γνωστό κλαμπ με ζωντανή μουσική για να διασκεδάσει. Εκεί, φλέρταρε με τον τραγουδιστή της μπάντας και τελικά τον ακολούθησε στο σπίτι του. Ωστόσο, εκεί δεν ήταν μόνοι τους, αφού σύμφωνα με την Νορβηγίδα ξαφνικά εμφανίστηκε ο σερβιτόρος του κλαμπ, ο οποίος μαζί με τον τραγουδιστή τη βίασαν διαδοχικά και από κοινού με ιδιαίτερη σκληρότητα.

«Με χτυπούσαν και με έφτυναν», λέει η τουρίστρια

«Με χτυπούσαν, με έφτυναν, φοβήθηκα πολύ. Από τις πράξεις τους δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Γρήγορα κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσα να αποφύγω την κατάσταση. Πίστεψα ότι αν ενέδιδα θα τελείωνε γρηγορότερα το συμβάν και ο κίνδυνος για εμένα. Οταν τελείωσε, ο φίλος του τραγουδιστή πρότεινε να με μεταφέρει στο ξενοδοχείο μου, κάτι που αποδέχτηκα», τόνισε στην κατάθεσή της η κοπέλα, σύμφωνα με όσα προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση

Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν πως η συνεύρεση με την τουρίστρια από την Νορβηγία έγινε με την συγκατάθεσή της. «Η συνεύρεση έγινε με την θέλησή της, η ίδια ήθελε βίαια συνεύρεση, μάλιστα πριν συναντήσει τους φερόμενους ως δράστες είχε συνευρεθεί με άλλους δυο… η “βιασθείσα” κατέθεσε ότι μετά το περιστατικό επιστρέφοντας πήγε για φαγητό, κοιμήθηκε και μετά αποφάσισε να μεταβεί στην Ασφάλεια Ρόδου λίγο πριν αναχωρήσει για τη πατρίδα της… ο μοναδικός λόγος που μετέβαλε άποψη και τελικά κατήγγειλε στις Νορβηγικές Αρχές ότι βιάστηκε στην Ελλάδα είναι το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος», σημειώνει ο δικηγόρος των δυο κατηγορουμένων, Στέλιος Αλεξανδρής.

«Επεφτε σε αντιφάσεις για τον βιασμό», λέει η αστυνομία

Σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής όταν απευθύνθηκε στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, οι αστυνομικοί την αποθάρρυναν να προβεί σε μήνυση, αφήνοντάς της σαφή υπονοούμενα ότι κινδύνευε με μήνυση για ψευδή καταμήνυση. Σύμφωνα με τον αστυνομικό που την εξέτασε όμως, η Νορβηγίδα έπεφτε διαρκώς σε αντιφάσεις.

Τελικά, το φερόμενο θύμα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, υπέβαλε μήνυση 8 ημέρες μετά στην χώρα της, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε εξετάσεις από ιατρούς νοσοκομείου στον τόπο διαμονής της. Η Νορβηγίδα αναγνώρισε τους δυο καταγγελλόμενους από φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του νυχτερινού κέντρου στο Facebook και μέσω αυτών οι αρχές της Νορβηγίας κατέληξαν στην ταυτότητά τους. Τώρα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι δυο Ελληνες παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία του ομαδικού βιασμού.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook