Η «γιαγιά με τα τρία εγγόνια» αποδείχθηκε τελικά…. μούφα

Ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά του Facebook στις πάσης φύσεως εκκλήσεις για βοήθεια αποτελεί γεγονός πως αυξάνεται διαρκώς. 

Όμως μαζί του φαίνεται πως αυξάνονται και οι προσπάθειες επιτήδειων να εξαπατήσουν τους χρήστες του μέσου προκειμένου να κάνουν «πλάκα» ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά τους στοιχεία ή να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.

Η τελευταία περίπτωση φαίνεται πως ισχύει για μια Χανιώτισσα η οποία συνελήφθη στα τέλη Νοεμβρίου και η υπόθεση βρίσκεται στην Δικαιοσύνη.

Όλα ξεκίνησαν αρχές Νοεμβρίου, όταν η εν λόγω Χανιώτισσα «πείθει» μια άλλη, γνωστή για την δραστηριοποίησή της στην παροχή βοήθειας σε αναξιοπαθούντες και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Στις 7 Νοεμβρίου αναρτάται μια έκκληση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέροντο και τα εξής:

«Μια γιαγιά έχει τα 3 εγγόνια της, η μαμά τα παράτησε κ παίρνει τα επιδόματα αυτή! Ζητούνται ρούχα και τρόφιμα για κοριτσάκι 2 ετών, ρούχα για κορίτσι 10 ετών και αγόρι 17 χρόνων! Το μικρό πίνει μια εβδομάδα ζάχαρι με νερό! Άμεσα όποιος μπορεί να βοηθήσει να μου πει!……..»

Τις επόμενες ημέρες ακολουθεί η ανταπόκριση πολλών οι οποίοι είτε καταθέτουν χρήματα στον λογαριασμό, είτε δίνουν τρόφιμα και ρούχα, ενώ διοργανώνεται και λαχειοφόρος αγορά.

Όμως μετά από λίγες ημέρες έρχεται η μεγάλη αποκάλυψη προκαλώντας πραγματικό σοκ στην Χανιώτισσα που δραστηριοποιήθηκε για να δοθεί βοήθεια. 

Η δήθεν «γιαγιά» ήταν συγγενής της 38χρονης γυναίκας – που κατάφερε να πείσει λέγοντας πολλά ψέματα – για την ανάγκη βοήθειας και τα τρία «εγγόνια» ήταν ανύπαρκτα ενώ οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για να συγκινήσουν ανήκουν σε άλλα ανυποψίαστα παιδιά!

Ακολούθησε η σχετική καταγγελία στην αστυνομία και η σύλληψη της 38χρονης η οποία στις 27 Νοεμβρίου οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα, από όπου ζήτησε και πήρε αναβολή, με την δίκη να ορίζεται για τις 13 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ και με δραστηριοποίηση της Χανιώτισσας που εξαπατήθηκε αρχικά, είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια για να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία και καταθέσεις από όλους όσοι κατέθεσαν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό ή προσέφεραν ρούχα και τρόφιμα προκειμένου να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο το μέγεθος της εξαπάτησης ανθρώπων οι οποίοι – καλώς – θεωρούν χρέος όλων στην σημερινή εποχή την έμπρακτη αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.

Ασχέτως με το αν υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι που ενδιαφέρονται μόνο για το ατομικό τους όφελος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook