Ο Στέφανος Κοκολογιάννης μίλησε στα «Μεσάνυχτα» και την Ελεονώρα Μελέτη όπου και περιέγραψε την προσπάθειά του να αποδείξει πως δεν ήταν ένοχος ανθρωποκτονίας, μία κατηγορία που τον έστειλε για 1,5 χρόνο στη φυλακή.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τον ξαφνικό θάνατο του 10 ημερών παιδιού του από ιατρικό λάθος, αλλά και την εμπειρία του μέσα στη φυλακή, μέχρι να αθωωθεί τελικά ομόφωνα από το Εφετείο. «Ο αδερφός μου σκότωσε για να υπερασπιστεί τον γιο του», είπε, δηλώνοντας πως μετά το έγκλημα στιγματίστηκε η οικογένειά του. «Ο αδερφός μου ήταν στο μαγαζί του. Εκείνος πήγε στο μαγαζί του, τον πυροβόλησε κι εκείνον και το παιδί του και αυτός έκανε ό, τι θα έκανε ο οποιοσδήποτε που θα ήθελε να αμυνθεί και να υπερασπιστεί το παιδί του. Υπήρξε παραπληροφόρηση και bullying από τα τοπικά ΜΜΕ, μας κατακρεούργησαν. Μόνο όταν αποφυλακίστηκα υπήρξε "φωνή" για την οικογένειά μου», περιγράφει ο ίδιος.

«Ήμουν στη φυλακή και έβλεπα στην τηλεόραση το σπίτι μου να καίγεται», είπε για τα αντίποινα που δέχθηκε η οικογένειά του και συνέχισε: «Μέχρι και οι παπάδες, οι άνθρωποι του Θεού μιλούσαν για εμάς με μίσος, και έλεγα τότε, θα αλλαξοπιστήσω». «Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν φοβάμαι τίποτα», είπε με νόημα. «Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη που ακούει και τοποθέτησε τα πράγματα σωστά», είπε ακόμη. Σημειώνεται, πως το 2017, πέντε χρόνια μετά το συμβάν, ο Στέφανος Κοκολογιάννης αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο, ενώ και η ποινή του αδερφού του Γιώργου μειώθηκε στα 23 χρόνια και αναιρέθηκαν τα ισόβια. 

Για το Mission είπε πως τα μισά λεφτά που κέρδισε από το reality, τα μοίρασε σε δώρα. «Τότε δε με ενδιέφερε το χρηματικό έπαθλο», αναφέρει. «Τώρα θα με ενδιέφερε. Έχω αλλάξει θεωρία. Όταν κατάλαβα ότι ίσως θα ήμουν νικητής, γιατί μου έδιναν εμένα 80%, τα μισά χρήματα εγώ τα έκανα δώρα. Κάποια δεν έπρεπε να τα κάνω», είπε ο ίδιος.

Κατά τα άλλα ανέφερε: «Θέλω να πάω στο All Stars Survivor, θα είναι σαν διακοπές για μένα» και εξέφρασε το παράπονό του πως δεν έτυχε της στήριξης που είχε ο Ντάνος μετά το παιχνίδι. Μάλιστα, είπε πως «ο Μικρούτσικος είναι τεράστια μορφή, μεγάλη απώλεια που δεν είναι στην τηλεόραση γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι πανέξυπνος. Θέλω να είναι καλά όπου και να' ναι, τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και επαγγελματία. Για δικούς του λόγους δεν είναι στην τηλεόραση».