Κύριο θέμα το πρόβλημα εξεύρεσης και διάθεσης γραφείου από την πλευρά του Δήμου, με στόχο τη στέγαση γραφείου της Ένωσης

Προγραμματισμένη  συνάντηση με τη νέα Δημοτική Αρχή Χανίων είχε στις 26-11-2019 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με κύριο σκοπό της συνάντησης τη γνωριμία αλλά και τη μεταφορά του προβληματισμού της "Ένωσης των Καταναλωτών" για την εξεύρεση και διάθεση γραφείου από μεριάς του Δήμου, με στόχο τη στέγαση γραφείου της Ένωσης.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Οικονομικής Υπηρεσίας και του Γενικού Γραμματέα. 

Ακολούθησε συζήτηση ενημέρωσης και τοποθετήσεις:

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης κ.Ιωάννα Μελάκη αναφέρθηκε σε σύντομη ενημέρωση για το σημαντικό έργο που επιτελεί  η ΄Ενωση, σε καθημερινή εθελοντική προσφορά για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, αναφέρθηκε ακόμα και στην σημαντική βοήθεια και υποστήριξη σε χιλιάδες δανειολήπτες, τόσο να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες και άλλους φορείς, αλλά και προς την ένταξη τους στο ν.Κατσέλη για την προστασία του σπιτιού τους.

Ακόμα τονίστηκε ότι είναι ανάγκη τόσο η ύπαρξη της ΄Ένωσης σε Παγκρήτιο επίπεδο όσο και ότι επιβάλλεται η στήριξη επιβίωσης αυτής από μεριά της Δημοτικής Αρχής, καθώς τα λειτουργικά της έξοδα είναι σημαντικά και τα μοναδικά της έσοδα είναι η ισχνή ετήσια συνδρομή από τα μέλη της, τα οποία συνήθως αμελούν να την καταβάλλουν. 

Η κ. Μελάκη στον επίλογο της τοποθέτησης της αναφέρθηκε στο υπαρ.51316-14/05/2012018/14-5-2018 έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με θέμα "Στέγαση Ενώσεων Καταναλωτών σε χώρους του Δημοσίου, σε νομικά πρόσωπα Δ.Δ και σε Αυτοδιοικήσεις Α & Β βαθμού" το οποίο παρεδόθη στον Δήμαρχο με σκοπό να λάβει γνώση και να επιμεληθεί του θέματος.

Από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής, υπήρξαν διευκρινιστικές ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν από τα συμμετέχοντα μέλη του Δ.Σ  στη συνάντηση.

Τέλος, η συνάντηση έληξε με την υπόσχεση αμοιβαίας στήριξης των δύο φορέων, στη λύση κοινών προβλημάτων, για το καλό των πολιτών του Δήμου Χανίων αλλά και γενικότερα.