Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο προστάτης των ναυτικών Άγιος Νικόλαος στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Κρήτης

Με σαφείς αναφορές στην ελληνική κυριαρχία και στην σημασία που έχει το Αιγαίο από τους αρχαίους χρόνους για την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ναύσταθμο Κρήτης η εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού.

Η τελετή παρουσία πολλών εκπροσώπων αρχών και φορέων, μαθητών απο το σχολείο του Ναυστάθμου, αξιωματικών και προσωπικό της μονάδας, ξεκίνησε με τέλεση δοξολογίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ανέων Μακάριου (από το Οικουμενικό Πατριατρχείο) και παρισταμένων του Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού και του εψηφισμένου Επισκόπου Δορυλαίου Δαμασκηνού.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη από τον Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης, Αρχιπλοίαρχο Θεόδωρο Μικρόπουλο και τον πρόεδρο της Ένωσης Χανίων Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Μανώλη Σταματάκη .

Στην συνέχεια ο Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην εορτή του Αγίου Νικολάου καθώς και στον εορτασμό των νικηφόρων ναυμαχιών της Έλλης το 1912 και της Μήλου, το 1913.

Όπως είπε με τις νικηφόρες αυτές ναυμαχίες «σφραγίστηκε αυτό που ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστό και πασίδηλο. Το Αιγαίο είναι η πατρίδα των Ελλήνων. Το λίκνο του πολιτισμού τους και η ψυχή της ύπαρξής τους.

Στο Αιγαίο, οι Έλληνες δεν ξεβράστηκαν. Δεν βρέθηκαν από τύχη. Δεν προέκυψαν κατά λάθος, όπως συμβαίνει με άλλους λαούς στην περιοχή στις μέρες μας.

Οι Έλληνες γεννήθηκαν στα νερά του. Ψήθηκαν στην αλμύρα του και εξαπλώθηκαν στην υφήλιο με τα πανιά τους γεμάτα από τους αγέρηδες του Αιγαίου….»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook