Παγχανιώτικο κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που ξεκινούν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και κορυφώνονται με την Πανελλαδική-πανεργατική απεργία της 19ης Οκτωβρίου απευθύνουν με ανακοίνωση τους οι Αγανακτισμένοι των Χανίων.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

"Στις 15 Οκτωβρίου οι λαοί σε όλο τον κόσμο βγαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία , από την Αφρική ως την Ευρώπη ξεσηκωνόμαστε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να δείξουμε στους πολιτικούς και την παγκόσμια οικονομική ελίτ που υπηρετούν ότι εμείς οι λαοί θ’ αποφασίσουμε για το μέλλον μας.

Δεν αναγνωρίζουμε τις κυβερνήσεις γιατί λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι.

Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών.

Εκατομμύρια ανθρώπων συνεχίζουμε να γεμίζουμε τις πλατείες όλου του κόσμου καταγγέλλοντας το υπάρχον πολιτικό και πολιτειακό σύστημα, τη διαφθορά και την οικονομική εκμετάλλευση.

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας συμμετέχοντας στις λαϊκές συνελεύσεις και δείχνουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα λιτότητας που μας επιβάλλονται, στην ακύρωση των ονείρων μας και της αξιοπρέπειάς μας.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα, είναι ο εφιάλτης που περιμένει και τις υπόλοιπες χώρες στο μέλλον.

Η αλληλεγγύη των λαών είναι το όπλο μας.

15 Οκτωβρίου 12.00 μμ, συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

16 Οκτωβρίου 8.00 μμ, συνέλευση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

19 Οκτωβρίου, συμμετοχή στην πανελλαδική και πανεργατική απεργία

Τώρα μιλάμε εμείς.

Λαϊκή Συνέλευση Δημοτικής Αγοράς."