Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στο δημαρχείο Χανίων στο πλαίσιο τρίημερης επίσκεψης στην Κρήτη 

Θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης τα οποία σχετίζονται με την καθημερινότητα, συζήτησαν μεταξύ άλλων ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μαζί με τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη. 

Κατά την είσοδο του κ. Κουτσούμπα, στο δημαρχείο ο δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Βουρλάκης και κ. Λουτσετης είναι αξιόλογοι και παρά τις αντιπαραθέσεις που έχουν με την δημοτική αρχή υπάρχει μία καλή συνεργασία. Από την πλευρά του ο κ. Κουτσουμπας ανέφερε ότι οι αντιπαραθέσεις μπορούν να αξιοποιηθούν για μεγαλύτερες διεκδικήσεις και επίλυση προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε στους δημοσιογράφους «ένα από τα κεντρικά ζητήματα που θέσαμε είναι τα θέματα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία, την αντισεισμική προστασία και την δασοπροστασία. Είναι ζητήματα που άπτονται της ζωής, της επιβίωσης και της προστασίας των πολιτών. Στον τομέα της υγείας, το κράτος, η κεντρική εξουσία χορηγεί αρμοδιότητες προς την τοπική διοίκηση χωρίς τους απαραίτητους πόρους και χρηματοδότηση. Αναφορικά με τους δήμους, είναι απαραίτητο να στελεχώνονται οι υπηρεσίες με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να διευκολύνεται η καθημερινότητα των πολιτών».

Το μήνυμα για το φρούριο Ιτζεδίν 

«Πρέπει να γίνουν έργα αποκατάστασης, πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα στοιχείο ξενάγησης, ανάπτυξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ιστορίας».

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιωτης Σημανδηράκης, τόνισε ότι το ΚΚΕ, είναι ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία και είναι τιμή για τον δήμο να φιλοξενεί τον γενικό γραμματέα ενός κόμματος με μεγάλη ιστορία, το οποίο δίνει μεγάλο αγώνα. Παράλληλα, πρόσθεσε, ότι ο διάλογος μεταξύ του ίδιου και του κ. Κουτσούμπα ήταν σημαντικός και εποικοδομητικός. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ηρακλείου, Μ. Συντυχάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτύχης Δαμιανάκης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη και μέλη του Κ.Κ.Ε. Με την ολοκλήρωσή της ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ. Κ. Ε. το συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου, “Χανιά, Ταξίδι στο Όνειρο”, καθώς και τον νέο τόμο της ετήσιας έκδοσης “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ”.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook