Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η δεύτερη ημέρα της πενθήμερης συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020, διαδικασία που θα κορυφωθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Γενικός Εισηγητής της ΝΔ για τον Προϋπολογισμό του 2020 ήταν ο Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης.

«…Αυτός ο προϋπολογισμός υλοποιεί μια στρατηγικού χαρακτήρα και μακράς πνοής προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας.Στα χρόνια της κρίσης, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν επλήγη μόνο η οικονομία. Επλήγη κάθε πλευρά της ζωής στην πατρίδα μας, οι θεσμοί, η παιδεία, η κοινωνική παιδεία, η ίδια η δυνατότητα επιβίωσης του έθνους μας, όπως το γνωρίζουμε, καθώς η κρίση όξυνε και το ήδη οξύ δημογραφικό πρόβλημα.

Σήμερα η ανάταξη της οικονομίας είναι προϋπόθεση της αναγέννησης του έθνους. Με την επίγνωση του γεγονότος αυτού και με την ευθύνη που αυτό συνεπάγεται, σας καλώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να υπερψηφίσετε τον προϋπολογισμό.», τόνισε, κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βολουδάκης.

Νωρίτερα, ο Μανούσος Βολουδάκης ανέλυσε πώς ο Προϋπολογισμός του 2020 θέτει τις βάσεις ακριβώς για αυτή τη ζητούμενη ανάταξη της οικονομίας: Μειώνοντας δηλαδή τη φορολογία, κάνοντας τον τόπο ελκυστικό για επενδύσεις, χωρίς ταυτόχρονα να ξεχνά το αναγκαίο δίχτυ προστασίας για τους οικονομικά ασθενέστερους.

“Δεδομένων των απειλών της Τουρκίας στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ζητώ από την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει κατ’ εξαίρεση τις δαπάνες για την άμυνα, έστω κι αν καταψηφίσει το σύνολο”, επεσήμανε ο Βουλευτή Χανίων. 

Ο Μανούσος Βολουδάκης αναφέρθηκε ακόμα στα εξής:

– Για την ανάγκη να επεκταθούν οι φορολογικοί έλεγχοι στα εμβάσματα των μεταναστών προς το εξωτερικό

– Για την ανάγκη να διευκολυνθούν οι επενδύσεις στη βιομηχανία με επιτάχυνση των αποσβέσεων

– Για την ανάγκη να μειωθεί το κόστος της ενέργειας, μέσω της πραγματικής απελευθέρωσης της αγοράς του ηλεκτρισμού

– Για την ανάγκη αλλαγής προτύπου στον πρωτογενή τομέα, με έμφαση στην παραγωγή και προώθηση προϊόντων με ταυτότητα, καθώς και στις συνέργειες με τον τουρισμό.

Τέλος, τόνισε εκ νέου τη νέα δυνατότητα χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ από τα SMPs και ANFAs, όπως έχει ήδη προτείνει και έχει λάβει, από προχτές, τη θετική γνώμη για προώθηση του ζητήματος από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook