Αναμένεται το επίσημο πόρισμα των ελέγχων να αποσταλεί σύντομα στον Δήμο Καντάνου Σελίνου

Μηχανικοί από την Αθήνα προχώρησαν χθες σε αυτοψία και επιθεώρηση όλων των σχολείων του δήμου Καντάνου – Σελίνου προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχαν προκληθεί κτιριακά προβλήματα λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr o δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου, Αντώνης Περάκης, ο δήμος δεν έχει τεχνική υπηρεσία με μηχανικό που να μπορεί να διενεργήσει την επιθεώρηση. Για τον λόγο αυτό απευθύνθηκε στην Πολεοδομία Χανίων και τον δήμο Χανίων αλλά λόγω φόρτου εργασίας θα υπήρξε καθυστέρηση έτσι αποτάθηκε ο δήμος στην υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τα σχολικά κτίρια σε όλη την Ελλάδα, τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

Κλιμάκιο μηχανικών ήρθε χθες και έλεγξε το σύνολο των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλα τα χωριά και τις περιοχές του δήμου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των μηχανικών κανένα κτίριο του δήμου Καντάνου Σελίνου δεν παρουσιάζει ζημιές και κτιριακό πρόβλημα το οποίο να προκλήθηκε από τους σεισμούς και μετασεισμούς που καταγράφηκαν στην περιοχή.

Ωστόσο, το επίσημο πόρισμα των ελέγχων αναμένεται να σταλεί τις επόμενες ημέρες στον δήμο Καντάνου – Σελίνου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook